Καλαμάτα: Απάτη στο λεπτό -Έκαναν «φτερά» 2000 ευρώ από λογαριασμό 36χρονου

Καλαμάτα: Απάτη στο λεπτό -Έκαναν «φτερά» 2000 ευρώ από λογαριασμό 36χρονου

Συνεχίζονται οι απάτες από επιτήδειους με τη νέα δυνατότητα «λεπτά στο λεπτό» που δίνει η Τράπεζα Πειραιώς για ανάληψη χρημάτων από ATM χωρίς να έχουν μαζί οι πελάτες τη χρεωστική τους κάρτα.

Τη Δευτέρα άλλος ένας Καλαματιανός έπεσε θύμα εξαπάτησης με αποτέλεσμα να του αποσπάσουν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 2.000 ευρώ.

Οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του κόσμου στο πώς ακριβώς λειτουργεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, παίρνουν τους κωδικούς από τα θύματα και αδειάζουν τους λογαριασμούς τους… στο λεπτό!

Απάτη
Αυτή τη φορά θύμα της συγκεκριμένης απάτης έπεσε ένας 36χρονος από την Καλαμάτα, ο οποίος ήθελε να πουλήσει ένα τρακτέρ.

Ο 36χρονος είχε αναρτήσει σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελία για την πώληση ενός τρακτέρ. Επικοινώνησε μαζί του ένας υποψήφιος αγοραστής, ο οποίος τον έπεισε να πάει στην τράπεζα προκειμένου να κάνουν τη συναλλαγή για την αγορά του γεωργικού οχήματος.

Του ζήτησε να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία «λεπτά στο λεπτό» και ο 36χρονος, αντί να δει στο λογαριασμό του να μπαίνουν χρήματα, είδε να κάνουν «φτερά» 2.000 ευρώ!

Αμέσως έκανε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία έπειτα από έρευνα κατέληξε στα στοιχεία ενός 43χρονου από την Κρήτη. Μάλιστα, ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές στην Κρήτη και το βράδυ της Τρίτης, στο Ηράκλειο, αστυνομικοί του Τμήματος Φαιστού εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο. Παράλληλα, έκαναν έρευνα στο σπίτι του και προχώρησαν σε κατασχέσεις αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Με τους κωδικούς
Με τη δωρεάν αυτή υπηρεσία της τράπεζας μπορεί να γίνει άμεση ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ της χωρίς τη χρήση κάρτας. Ο πελάτης λαμβάνει έναν Κωδικό Ανάληψης Μετρητών στο κινητό που έχει δηλώσει στην τράπεζα και αμέσως μπορεί να πραγματοποιήσει ανάληψη μετρητών από οποιοδήποτε ΑΤΜ.

Παρότι η τράπεζα ενημερώνει ότι αυτός  ο κωδικός ανάληψης «Λεφτά στο Λεπτό» είναι αποκλειστικά για προσωπική χρήση του πελάτη, τα θύματα ξεγελιούνται, τον δίνουν στους απατεώνες και έτσι τους παίρνουν χρήματα από το λογαριασμό τους.

Πάντως, από τον αρμόδιο της Τράπεζας Πειραιώς, μας διευκρινίσθηκε ότι η υπηρεσία «Λεπτά στο λεπτό» εγκρίνει ανάληψη ποσού έως 200 ευρώ και πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αδύνατο να χρησιμοποιήθηκε η εν λόγω υπηρεσία για την ανάληψη ποσού 2.00. ευρώ.
Τονίσθηκε λοιπόν, ότι η εξαπάτηση του θύματος έγινε με άλλον τρόπο και όχι με την υπηρεσία «Λεπτά στο λεπτό».

Της Βίκυς Βετουλάκη