Μεσσήνη: Σε λειτουργία τα αυτόματα συστήματα υπόγειων κάδων -προμήθεια 40 μπλε

Μεσσήνη: Σε λειτουργία τα αυτόματα συστήματα υπόγειων κάδων -προμήθεια 40 μπλε

Η προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας στο Δήμο Μεσσήνης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και με παρεμβάσεις που σταδιακά βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε λειτουργία τα αυτόματα συστήματα υπόγειων κάδων που είναι τοποθετημένα σε πέντε σημεία στο κέντρο της πόλης. Τα συστήματα υπόγειων κάδων ήταν ανενεργά την τελευταία επταετία λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων που παρουσίαζε το καθένα.

Χθες, δε, ο Δήμος προμηθεύτηκε 40 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης και μαζί με τους 290 μεταλλικούς κάδους που είχε προμηθευτεί τις προηγούμενες μέρες, ενισχύεται σημαντικά ο αστικός εξοπλισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Η ανανέωση του εξοπλισμού καθαριότητας με τα νέα οχήματα σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (απορριμματοφόρα, σάρωθρο, καδοπλυντήριο, τράκτορα με πρες κοντέινερ, πλατφόρμα μεταφοράς οχημάτων και ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή), τους μπλε κάδους ανακύκλωσης και τους μεταλλικούς κάδους για σύμμεικτα απορρίμματα, στοχεύουν στο να γίνει η αποκομιδή πιο λειτουργική, αποτελεσματική και οργανωμένη.

Να σημειωθεί πως η τοποθέτηση των νέων κάδων εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό καθαριότητας του Δήμου Μεσσήνης. Ο δε προγραμματισμός έχει εντατικοποιηθεί για να γίνεται σωστή αποκομιδή και παράλληλα οι κάδοι πλένονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να παραμένει καθαρός και ο περιβάλλον χώρος.

«Ουσιαστική συμβολή για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της καθαριότητας έχουν και οι δημότες, οι οποίοι καλούνται να εναποθέτουν τα σύμμεικτα απορρίμματα στους αντίστοιχους μεταλλικούς ή πράσινους κάδους και τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας στην εκτέλεση του έργου της» αναφέρεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης.