Μεσσηνία: Έντεκα τα νέα κρούσματα – Έφτασαν τους 50.000 οι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μια δόση

Μεσσηνία: Έντεκα τα νέα κρούσματα – Έφτασαν τους 50.000 οι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μια δόση

Αρκετά ήταν για ακόμα μια μέρα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία. Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν συνολικά 11 νέες μολύνσεις. Ωστόσο, παρά τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, θετικό είναι ότι δεν έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στην κλινική «covid 19» παραμένουν 3 ασθενείς για νοσηλεία, καθώς δόθηκε ένα εξιτήριο χθες, ενώ «κενή» παραμένει τις τελευταίες δυο εβδομάδες  η ΜΕΘ “Covid”.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, προσφέροντας σημαντική βοήθεια, στην αποφυγή «διασποράς» των κρουσμάτων. Μόνο χθες πραγματοποίησαν 430 περίπου “rapid test”. Σήμερα ελέγχους θα πραγματοποιήσουν στην αίθουσα «Αλ. Κουμουνδούρος» στην ΠΕ Μεσσηνίας, αλλά και στο «παζάρι» της Αγίας Τριάδος, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Χθες στη χώρα ανακοινώθηκαν 1.381 νέα κρούσματα και 23 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ παρουσίασαν μικρή αύξηση φτάνοντας τους 486.

Κλείνοντας, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στη Μεσσηνία, που χθες αναμενόταν να φτάσει τους 50.000 εμβολιασμούς με τουλάχιστον μια δόση. Μέχρι και την Τρίτη 1η Ιουνίου είχαν εμβολιαστεί 49.333 πολίτες με μια δόση τουλάχιστον, ενώ 28.104 έχουν ήδη ολοκληρώσει και τις δύο. 

Το συνολικό ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα φτάνει πλέον το 20% του πληθυσμού, με το στόχο να οριοθετείται στο 70% με 80%. 

Του Κώστα Γαζούλη