Μεσσηνία: Πατέρας και γιος είχαν κλέψει 20.000 ευρώ και αντικείμενα μεγάλης αξίας από τουρίστες

Μεσσηνία: Πατέρας και γιος είχαν κλέψει 20.000 ευρώ και αντικείμενα μεγάλης αξίας από τουρίστες

«Έσπαζαν» τα τζάμια οχημάτων και σπιτιών

Τουρίστα για τουρίστα, δεν άφησαν πατέρας και γιος Ρομά, οι οποίοι, αφού έσπαζαν τα αυτοκίνητα και τροχόσπιτά σε παραλίες της Μεσσηνίας άρπαζαν ό,τι έβρισκαν.

Ήδη η Αστυνομία για το διάστημα από 10 Μάϊου έως αρχές Ιουνίου, εξιχνίασε 18 κλοπές και απόπειρες με τις περισσότερες στη Μεσσηνία και δύο στην Ζαχάρω Ηλείας.

Σε βάρος του 25χρονου γιου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς. Ο 50χρονος πατέρας κατηγορείται για παροχή συνδρομής στις παράνομες πράξεις του γιου και των συνεργών του.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, η συνολική αξία των οποίου ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

Πατέρας και γιος
Τα επανειλημμένα κρούσματα κλοπών το τελευταίο χρονικό διάστημα σε περιοχές των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας Μεσσηνίας, καθώς και στη Ζαχάρω Ηλείας, σε βάρος κυρίως τουριστών, κινητοποίησαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου-Νέστορος και Κορώνης, εξιχνίασαν τελικά 18κλοπές και απόπειρες σε οχήματα και σπίτια.

Ως βασικός δράστης κατηγορείται ένας 25χρονος Ρομά που κατοικεί στο Αριοχώρι, ενώ η αστυνομία γνωρίζει ότι είχε και συνεργούς. Παράλληλα, τη δράση τους συνέδραμε και ο 50χρονος πατέρας του 25χρονου.

Στα αυτοκίνητα και τα τροχόσπιτα, οι δράστες έσπαγαν τζάμι του οχήματος και στη συνέχεια έκλεβαν ότι πολύτιμο έβρισκαν.

Οι κλοπές
Οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά 11 κλοπές και 3 απόπειρες σε οχήματα καθώς και 4 κλοπές σε σπίτια.

Ειδικότερα:

  • Στις 10 Μαΐου στην παραλία Διβαρίου της Γιάλοβας έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου Έλληνα και πήραν 50 ευρώ, ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως και ένα μπουφάν. Την ίδια ημέρα έσπασαν το τζάμι από τροχόσπιτο Γερμανού τουρίστα στη Βοϊδοκοιλιά και αφαίρεσαν ένα δαχτυλίδι αξίας 600 ευρώ και διάφορα μικροαντικείμενα. Στην ίδια παραλία, έσπασαν την ημέρα εκείνη και το τζάμι που άλλο ένα τροχόσπιτο Γερμανού και αφαίρεσαν 400 ευρώ και κάρτες τραπεζών.
  • Στις 12 Μαΐου στην  παραλία «Λάμπες» στη Φοινίκη, έσπασαν το τζάμι συνοδηγού σε αυτοκίνητο Γερμανού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, κάρτα τραπεζική , ένα φορητό υπολογιστή και μια τσάντα με 1.000 ευρώ.
  • Στις 29 Μαΐου στην Βοϊδοκοιλιά, έσπασαν το πίσω τζάμι αυτοκινήτου και πήραν μια τσάντα με ρούχα. Ακολούθως, πάλι στη Βοϊδοκοιλιά, προσπάθησαν να παραβιάσουν την πίσω πόρτα αυτοκινήτου, αλλά δεν τα κατάφεραν και προκάλεσαν μόνο φθορές στο όχημα. Σε άλλο αυτοκίνητο, όμως έσπασαν το παράθυρο οδηγού και πήραν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα μπουφάν, μια τσάντα με προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, 120 ευρώ, μια τσάντα με 300 ευρώ, κάρτες τραπεζών και προσωπικά έγγραφα.
  • Στις 30 Μαΐου στη Γιάλοβα, έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου αλλοδαπού τουρίστα και πήραν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πορτοφόλι με 200 ευρώ, γυαλιά ηλίου, έγγραφα και κάρτες τραπεζών. Από αυτοκίνητο γυναίκας στο Λαγκούβαρδο Γαργαλιάνων, πήραν ένα κινητό τηλέφωνο και μια τσάντα με προσωπικά έγραφα.  Στην παραλία του Διβαρίου, έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου αλλοδαπού και πήραν ένα ρολόι χειρός, 5 ζευγάρια σκουλαρίκια, 2 αρώματα και μια τσάντα με καλλυντικά. Την ίδια ημέρα στην παραλία «Λάμπες» στη Μεθώνη, έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου αλλοδαπού και πήραν ένα πορτοφόλι,  μια κάμερα «go pro», τραπεζικές κάρτες, έγγραφα και είδη ρουχισμού. Ακολούθως, πήγαν στο Βασιλίτσι, όπου έσπασαν τα τζάμια από δύο αυτοκίνητα, όμως δεν βρήκαν τίποτα για να αφαιρέσουν.
  • Την 1η Ιουνίου, στο Ρωμανού Πυλίας, έσπασαν το πίσω τζάμι τροχόσπιτου Γερμανού και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο. Το χρηματοκιβώτιο περιείχε  3 φορητούς υπολογιστές, ακουστικά και 2 κάμερες Sony, 2 μπουφάν, πιστωτικές κάρτες γερμανικών τραπεζών, διαβατήρια κι άλλα προσωπικά έγραφα, 200 ευρώ, 1 ξυριστική μηχανή, 1κάρτα μνήμης, ένα drone, 2 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και ένα αετό θαλάσσης.

Και σε σπίτια
Εκτός, όμως από αυτοκίνητα, δε δίσταζαν να μπουν και σε σπίτια. Έτσι, στις 9 Μαΐου, παραβίασαν παράθυρο σε σπίτι στο Νεοχώρι στη Ζαχάρω Ηλείας και πήραν χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ, ξένα και ελληνικά παλιά νομίσματα, ένα κινητό τηλέφωνο και 130 ευρώ σε κέρματα! Δύο ημέρες μετά, στις 11 Μαΐου, μπήκαν σε άλλο σπίτι στο Νεοχώρι Ζαχάρως, αφού παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα και πήραν 2.000 ευρώ, 2 φορητούς υπολογιστές, 4 ρολόγια και διάφορα χρυσαφικά αξίας 5.220 ευρώ.

Την 1η Ιουνίου στη συνοικία Φουρτζή στα Κρεμμύδια Πυλίας, παραβίασαν πόρτα εισόδου σε μονοκατοικία και αφαίρεσαν ένα δερμάτινο τσαντάκι που περιείχε χρυσαφικά αξίας 3.500 ευρώ, ένα σετ μαργαριτάρια αξίας 1.000 δολαρίων, 10 χρυσές λίρες Αγγλίας και άλλα χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ. Τέλος, την ίδια ημέρα αφού παραβίασαν παράθυρο υπνοδωματίου σε σπίτι στο χωριό Μεσοπόταμος αφαίρεσαν από τσέπη παντελονιού το ποσό 3.000 ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις, απουσίαζαν οι ένοικοι των σπιτιών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.