Οι δύο όψεις ενός τροχαίου ατυχήματος …

Οι δύο όψεις ενός τροχαίου ατυχήματος …

Προχθές το απόγευμα σημειώθηκε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον κόμβο “Λαδά, στην εθνική οδό Γαργαλιάνοι- Ρωμανός.

Δύο αυτοκίνητα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων.
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.

Αυτή είναι η μία όψη της πραγματικότητας, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά. Η εικόνα που μας περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο ας ονομάσουμε… Σωτήρη (σ.σ. τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας).

Σύμφωνα, λοιπόν, με το μάρτυρά μας, το τροχαίο συνέβη γιατί ένα πολυτελές αυτοκίνητο τζιπ παραβίασε το stop που υπήρχε στον κόμβο.
Η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο έπειτα από πενήντα (50) λεπτά περίπου.

Σύμφωνα με το μάρτυρά μας, εκείνο που τον πείραξε περισσότερο ήταν η αντιμετώπιση των αστυνομικών προς το πρόσωπό του.  

“Είμαι 64 χρόνων και ένας από τους αστυνομικούς ήταν νεαρός, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι και γιος μου.
Όταν κατάλαβε ότι οι επιβαίνοντες στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα ήμασταν αλλοεθνείς, ξεδίπλωσε όλη του τη χυδαιότητα προς το πρόσωπό μου.

Βρίσκομαι στην Ελλάδα 30 χρόνια και το μόνο που κάνω όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι να εργάζομαι σκληρά, προκειμένου να συντηρήσω την οικογένειά μου.

Μάλιστα, είμαι από αυτούς, όπως και δεκάδες άλλοι συμπατριώτες μου, που χτίσαμε το πολυτελές ξενοδοχείο που εργαζόμαστε. Ποτέ στη ζωή μου δεν έδωσα την παραμικρή αφορμή. Σέβομαι απεριόριστα τη χώρα που με δέχτηκε και προσπαθώ να της το ανταποδώσω με τον καλύτερο τρόπο. 

Η συμπεριφορά, όμως, του αστυνομικού προς το πρόσωπό μου με κλόνισε. Με πρόσβαλλε. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω νιώσει τόσο άσχημα. Το μόνο που ήθελα ήταν να… ανοίξει η γη να με καταπιεί».

Από τον τόνο της φωνής του, αν και ακουγόταν πολύ ευγενικός άνθρωπος, καταλάβαμε και την προσβολή που ένιωσε. Σύμφωνα με όσα ακούγαμε να μας περιγράφει, το μόνο που σκεφτήκαμε ήταν ότι η δημοκρατία, πλέον, δεν κινδυνεύει να ανατραπεί με παραδοσιακούς τρόπους, με τανκς στους δρόμους, αλλά να “αποχυμωθεί”, να στεγνώσει, να μείνει ένα τυπικό κέλυφος. Κι αυτή την άποψη δεν μπορεί να μας την αλλάξει κανείς. Γιατί νιώθουμε καθημερινά και οι ίδιοι αυτό το… στέγνωμα.

Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι μίασμα. Εξάλλου, πόσα στερεότυπα δεν έχουμε ακούσει για τους Αλβανούς, τους Ρουμάνους και όποιους άλλους έχουμε στη χώρα μας. Αυτοί μόνο ληστεύουν και σκοτώνουν.  Δεν είναι δυνατό να υπάρχει κανείς καλός ανάμεσά τους. Εμείς μόνο είμαστε οι σωστοί. Άλλωστε, τα τελευταία τριάντα χρόνια μόνο κλισέ ακούμε για τους μετανάστες. Πάντως, προσωπικά, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι είναι πολύ ρηχό να βλέπεις σε έναν άνθρωπο μόνο τα εθνικά του χαρακτηριστικά. Όπως και να έχει, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία, όπως εξελίσσεται, είναι πολύ ρηχή για να προβεί σε υπερβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε το πόρισμα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου για τα αίτια του σοβαρού τροχαίου ατυχήματος…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη