Ψηφιακή έκθεση σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ψηφιακή έκθεση σε συνεργασία  με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Φεστιβάλ Καλαμάτας συνεργάζεται φέτος για δεύτερη χρονιά με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο πλαίσιο του 8ου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής με τίτλο “Καθημερινοί Ήρωες”, που πραγματοποίησε το Μουσείο διαδικτυακά.

Στο φετινό παιδικό διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης η Καλαμάτα ήταν η μεγάλη νικήτρια, καθώς δύο νικητές και δύο διακριθέντες, από το σύνολο των 6.000 συμμετεχόντων, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Οι δύο νικητές είναι: 1o βραβείο: Ελευθερία Χάικου – ΣΤ΄ Δημοτικού, 2ο βραβείο: Γεώργιος Δήλες – Β΄ Δημοτικού.

Οι δύο διακριθέντες είναι: Χρήστος Ρισβάνης – Ειδικά Σχολεία, Παναγιώτης-Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος – Νήπιο.

Όλα έργα των παιδιών 4-15 ετών από τη Μεσσηνία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα εκτεθούν σε ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες», που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από τις 16 έως τις 25 Ιουλίου.

Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» του Μουσείου και την επέτειο της Επανάστασης του 1821, παιδιά από το Νομό Μεσσηνίας αποτύπωσαν και ζωγράφισαν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα! Πλέον θα μπορούν να δουν τους «Ήρωές» τους να παρουσιάζονται ψηφιακά στο κοινό, σε οθόνες στο Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.