Συνάντηση Αναστασόπουλου-Βασιλόπουλου για την ασφαλτόστρωση στη Νέα Είσοδο

Συνάντηση Αναστασόπουλου-Βασιλόπουλου για την ασφαλτόστρωση στη Νέα Είσοδο

Το έργο ασφαλτόστρωσης της Νέας Εισόδου Καλαμάτας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλους. 

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης, συμμετείχαν ακόμη οι διευθυντές των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων ΠΕ Μεσσηνίας, Δήμου Καλαμάτας, ΔΕΥΑΚ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ως γνωστόν, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο «Συντήρηση-Βελτίωση-Αναβάθμιση ασφάλειας στο Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (τμήμα Καλαμάτα-Ασπρόχωμα-Μεσσήνη-Πύλος)», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με το οποίο έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί το τμήμα Ακοβίτικα έως Αστυνομική Διεύθυνση, στο ρεύμα εισόδου της Καλαμάτας. Για την ολοκλήρωση του ρεύματος εισόδου έως Αρτέμιδος, η οποία θα γίνει κατά τις επόμενες μέρες, έπρεπε να αντικατασταθεί από τη ΔΕΥΑΚ αγωγός ύδρευσης, κάτι που υλοποιήθηκε άμεσα για να ολοκληρωθεί και το τμήμα αυτό. 

Όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου της οδού, αποτέλεσε θέμα συζήτησης η διέλευση του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από το Πήδημα έως την Καλαμάτα, ο οποίος προβλέπεται να κατασκευαστεί στο κατάστρωμα της οδού. 

Όπως ενημέρωσε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, ο αγωγός που πρόκειται να κατασκευαστεί είναι χαλύβδινος διατομής Φ800 και απαιτεί ιδιαίτερη κατασκευαστική μεταχείριση. 

Ζητήθηκε δε από την πλευρά της Περιφέρειας να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατό ακριβώς η όδευση του αγωγού και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, στο ρεύμα εξόδου στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, για να προγραμματιστεί και η ασφαλτόστρωση αυτού του ρεύματος, το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές στον ασφαλτοτάπητα και χρήζει άμεσης παρέμβασης. 

Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην κύρια είσοδο του νομού στην πόλη της Καλαμάτας.