Το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο

Το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο

Η απόφαση του δημόσιου ΚΤΕΟ να σταματήσει να εξυπηρετεί έστω και τη μια μέρα το κοινό, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη  το βράδυ της Τετάρτης. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση από  τον δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστο Θεοδωρακόπουλο.  Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, υπενθύμισε ότι πριν ένα χρόνο περίπου είχε ξαναγίνει  κουβέντα στο «Σώμα», έχοντας τονιστεί η ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό το δημόσιο ΚΤΕΟ, σε μια εποχή που τα ιδιωτικά εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο. Τελικά, όπως επισήμανε, δεν κατάφεραν ούτε αυτό, με αποτέλεσμα η προτελευταία δημόσια υπηρεσία που είχε απομείνει στη Μεσσήνη να κλείσει. Πρόσθεσε δε, ότι πλέον απομένουν τα ΕΛΤΑ, τα οποία όπως υποστήριξε υπάρχουν ακόμα προκειμένου να παίρνουν τα επιδόματα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες δε θέλει η Καλαμάτα. 

Απάντηση Δημάρχου

Απαντώντας στον κ. Θεοδωρακόπουλο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, σημείωσε, ότι όλοι επιθυμούσαν να συνεχίσει η λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ, αλλά για να συμβεί αυτό θα έπρεπε οι κρατικές υπηρεσίες να ανταγωνίζονται τις ιδιωτικές, στα πλαίσια της «ελεύθερης αγοράς». Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, η εξέλιξη αυτή είναι λογική, όσο λυπηρή κι αν είναι, καθώς το δημόσιο δεν μπορεί να σπαταλά χρήματα.  

Στο θέμα τοποθετήθηκαν εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους γι’ αυτή την εξέλιξη και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές, ο οποίος μάλιστα υπεραμύνθηκε και των εργαζομένων του ΚΤΕΟ, καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Δουρούμης, ο οποίος συμφώνησε με τα λεγόμενα του Χρήστου Θεοδωρακόπουλου και όσον αφορά τα ΕΛΤΑ.