Το μήνυμα του Γεωργιάδη στον Νίκα για το φυσικό αέριο στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Το μήνυμα του Γεωργιάδη στον Νίκα  για το φυσικό αέριο στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Σαφές μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη Π. Νίκα έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Τρίπολη για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στην Τρίπολη, λίγο μετά την εκδήλωση που έγινε στη Μεγαλόπολη για την έναρξη των εργασιών της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε στην αρκαδική πρωτεύουσα με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση της HENGAS με θέμα «Το επενδυτικό πλάνο της HENGAS τερματίζει την ενεργειακή απομόνωση της Πελοποννήσου».

Να συμβάλει η περιφέρεια
Ο υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης βοήθησε τα μέγιστα για να βγει η Πελοπόννησος από την ενεργειακή απομόνωση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν οι Ευρωπαϊκοί πόροι από το Ταμείο δίκαιης μετάβασης, ώστε να υπάρχουν θέσεις εργασίες για ένα καλύτερο μέλλον για όλους του πολίτες.

Μέσω της τοποθέτησης του ο κ. Γεωργιάδης, απευθύνθηκε προς την περιφέρεια με την οποίαν όπως τόνισε,  έχει συνεχή επικοινωνία, καλώντας την  να συμβάλει μέσω του ΕΣΠΑ ώστε και εδώ οι συνδέσεις στο δίκτυο να έχουν την ήδη τύχη με την Μεγαλόπολη.

Πέταξε το μπαλάκι
Ο υπουργός Ανάπτυξης φαίνεται να πέταξε το μπαλάκι στον κ. Νίκα, ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι κατά το παρελθόν έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεση της περιφέρειας, η ΔΕΔΑ να αναλάβει το φυσικό αέριο, έτσι ώστε να υπάρχει μια ενιαία τιμολογιακή πολιτική, αλλά και για το ενδεχόμενο η ΔΕΔΑ να ιδιωτικοποιηθεί.

Ενώ για την εκχώρηση της ΡΑΕ σε ιδιώτη και τη σύνδεση της Τρίπολης και της Κορίνθου, ο κ. Νίκας είπε: «Δεν πειράζει τα 20 εκατ. ευρώ να πάνε για τις άλλες τέσσερις πόλεις και αν υπάρχει κάποια εμπλοκή δεν θα πάνε πουθενά και θα αξιοποιηθούν για άλλες δράσεις, όπως την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που ήδη έχουν δοθεί 70 εκατ. ευρώ».

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης, πάντως, είχε πει ότι τα 20 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το φυσικό αέριο, θα αξιοποιηθούν σε έργα οδοποιίας, πράγμα, πάντως, που δεν προβλέπεται από την ΕΕ, καθώς τα χρήματα που εξασφαλίζονται για ένα έργο δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για ένα άλλο.

Πηγή: arcadiaportal.gr