Άγγλοι, Γερμανοί και Γάλλοι πρωτοστατούν στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Άγγλοι, Γερμανοί και Γάλλοι πρωτοστατούν στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Θετικά είναι τα μηνύματα από την κίνηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, καθώς παρουσιάζει συνεχόμενη αύξηση στις αφίξεις αεροσκαφών από το εξωτερικό. Στις αρχές Αυγούστου θα αναλυθούν και τα δεδομένα του Ιουλίου, όμως έχει ήδη διαφανεί ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από πέρυσι. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν τα θετικά δεδομένα του 2019.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε χθες τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς και πλέον οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών θα ταξιδεύουν προς τα νησιά με self test.

Πρωτοστατούν Άγγλοι, Γερμανοί και Γάλλοι
Οι βασικές πτήσεις με τους περισσότερους επισκέπτες για τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι από Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία και εξελίσσονται με θετικό ρυθμό. Ειδικότερα, από τους τρεις αυτούς προορισμούς, βάσει του προγραμματισμού από 26 Ιουλίου έως και 1η Αυγούστου, αναμένονται 4.517 επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, ενώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα (2 έως 8 Αυγούστου) φτάνουν στους 5.072 επισκέπτες, με την πρώτη θέση να κρατούν οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και τη δεύτερη οι Γερμανοί πολίτες.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα έχουν δηλωθεί και νέες πτήσεις από Αγγλία, ενώ αναμένεται να φανεί πόσο θα επηρεασθούν οι Τσέχοι επισκέπτες από τα νέα μέτρα, καθώς από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου για τη χώρα τους η Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο», όπερ συνεπάγεται καραντίνα 5 ημερών και δύο test, αντιγόνου και PCR.

Self test για ανήλικους
Στο μεταξύ, με τη νέα οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για τους ανηλίκους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1/7/2009), η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ.

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που ισχύει έως τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, προστίθεται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Της Βίκυς Βετουλάκη