Δ.Σ. Μεσσήνης: Προβληματισμός για το Πολυλίμνιο – Αποχώρησε από την αρχή η αντιπολίτευση

Δ.Σ. Μεσσήνης: Προβληματισμός για το Πολυλίμνιο  – Αποχώρησε από την αρχή η αντιπολίτευση

Η 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες και τα θέματα προς συζήτηση ήταν 14. Κι ενώ ήταν αρκετά και θεωρητικά θα χρειάζονταν ώρες για να συζητηθούν, το Συμβούλιο κράτησε μόλις 50 λεπτά, αφού όλα ψηφίστηκαν ομόφωνα, μιας και η αντιπολίτευση αποχώρησε πριν ξεκινήσει η συζήτησή τους.

Ο λόγος που αποχώρησαν ήταν η ώρα (10.00 το πρωί) που αποφασίστηκε να διεξαχθεί το Συμβούλιο, καθώς, όπως εξήγησαν, «είναι ώρα που οι περισσότεροι σύμβουλοι εργάζονται και είναι αδύνατον να παραστούν στη συνεδρίαση».

Ειδικότερα, οι τόνοι ανέβηκαν από τους κ.κ. Τσερπέ και Τσώνη. Όπως είπαν, η Δημοτική Αρχή έχει απαξιώσει εντελώς το Δημοτικό Συμβούλιο και δείχνει να αποφεύγει τις συνεδριάσεις, ενώ την κατηγόρησε ότι δεν είναι αξιόπιστη, με τον κ. Τσερπέ να ενημερώνει πως, ό,τι ήταν να ψηφίσει, το ψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή και αποχωρεί, όπως και έκανε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε ότι «γίνεται πολύς χαμός για το τίποτα», ενώ πρόσθεσε ότι τέσσερα από τα θέματα προς συζήτηση ήταν σοβαρά. Σχολίασε, δε, ότι ήταν αδύνατον να γίνει το Συμβούλιο το απόγευμα, αφού θα έπρεπε να πάει στην Τρίπολη, όπου θα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσώνης με τη σειρά του παρατήρησε ότι επί της ουσίας το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταργηθεί και αποχώρησε.

Πολύλιμνιο
Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα και χωρίς καν να γίνει συζήτηση σε βάθος, αφού δεν υπήρχαν ερωτήσεις, πλην του δέκατου, που ήταν το εξής: «Έγκριση εκμίσθωσης ξύλινου προκατασκευασμένου οικίσκου και του περιβάλλοντος οικοπέδου αυτού στην Τ.Κ. Χαραυγής».

Για το συγκεκριμένο ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος ζήτησε διευκρινίσεις όσον αφορά στο καθεστώς υπό τον οποίο λειτουργεί πλέον ο χώρος, ενώ ζήτησε να μάθει για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας στις 30 Ιουνίου αναφορικά με το θάνατο της 24χρονης

Ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε ότι το Πολύλιμνιο λειτουργεί με αυστηρούς περιορισμούς, ενώ υπάρχει σήμανση ότι ο κάθε επισκέπτης το διασχίζει με δική του ευθύνη.

Ο κ. Κανελλόπουloς ζήτησε ξανά να ενημερωθεί για την απόφαση του δικαστηρίου, με το δήμαρχο να απαντά ότι έχει να κάνει με την εκμίσθωση του οικίσκου και τίποτα παραπάνω. Όπως είπε, ο οικίσκος τοποθετήθηκε το 2013 και δε λειτούργησε ποτέ, έτσι ο Δήμος οφείλει να τον αξιοποιήσει για να βοηθηθεί τόσο το χωριό όσο και οι επισκέπτες, ενώ πρόσθεσε ότι εκπονούνται μελέτες από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον κ. Λέκκα για να πραγματοποιηθούν εργασίες.

Ο κ. Κανελλόπουλος επανάλαβε την ερώτησή του για την απόφαση του δικαστηρίου, με τον κ. Αθανασόπουλο να απαντά ότι ένοχοι κρίθηκαν άνθρωποι του Δασαρχείου, οι οποίοι και έχουν υποβάλει έφεση. «Άρα το Δασαρχείο μπορεί να αποκλείσει το χώρο» αναρωτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, «αφού ανήκει στη δική τους αρμοδιότητα;», με το δήμαρχο να απαντά ότι αυτό είναι καθαρά θέμα του Δασαρχείου.

Κλείνοντας το όλο θέμα, που επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα, ο κ. Κανελλόπουλος ενημέρωσε ότι το κιόσκι στο σημείο είναι ετοιμόρροπο και πρέπει να κατεδαφιστεί, αφού μπορεί να προκληθεί ατύχημα, με τον κ. Αθανασόπουλο να ενημερώνει ότι άμεσα θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση