Eπαναλειτουργία Ψηφιακού Μουσείου 1821 στο παλαιό Δημαρχείο

Eπαναλειτουργία Ψηφιακού Μουσείου 1821 στο παλαιό Δημαρχείο

Την επαναλειτουργία του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821», στο παλαιό Δημαρχείο στον πεζόδρομο της Αριστομένους, ανακοίνωσε το ερευνητικό πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας».

Το μουσείο είχε εγκαινιαστεί στις 30 Οκτωβρίου 2020, αλλά ανέστειλε τη λειτουργία στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας. Φιλοξενείται δε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισόγειου του ιστορικού κτηρίου και θα ανοίξει ξανά για το κοινό τη Δευτέρα 5 Ιουλίου.

Θα λειτουργήσει με ελεύθερη είσοδο και θα είναι επισκέψιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 έως τις 14.00, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα ξενάγησης.
Το μουσείο, ένα από τα κύρια παραδοτέα του «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», έχει ψηφιακό, επετειακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, για να ενθαρρύνει την κατανόηση της ιστορικής μνήμης μέσω της δημιουργικής διάδρασης.

Στην αίθουσα υπάρχουν οθόνες προβολής οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με το
1821, ενώ εκτίθενται αυθεντικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης.

Τέλος, στο χώρο δεσπόζει μια διαδραστική τράπεζα μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η
πόλη της Καλαμάτας στα χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.