Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας: Εκδήλωση απόψε με τη χορογράφο Αθανασία Κανελλοπούλου

Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας: Εκδήλωση απόψε με τη χορογράφο Αθανασία Κανελλοπούλου

Εκδήλωση με φιλοξενούμενη τη χορογράφο Αθανασία Κανελλοπούλου πραγματοποιεί η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας σήμερα Παρασκευή, στις 9.00 το βράδυ, στον κήπο του καφέ «Κούνιες» (Αμφείας 22, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας).

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Ως Φωτογραφική Ομάδα μάς ενδιαφέρει να συζητήσουμε από κοντά με τη δημιουργό του έργου, NADJA – WHO AM I?, η οποία έχοντας ως πηγή έμπνευσης τη φωτογράφο Φραντσέσκα Γούντμαν επιχειρεί μια καταβύθιση στο γυναικείο ψυχισμό.  

Ευχαριστούμε το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ιδιαίτερα την κα Λίντα Καπετανέα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, την κα Πηνελόπη Μορούτ για τη βοήθειά της, καθώς και την κα Αθανασία Κανελλοπούλου για τη χαρά που μας δίνει με την παρουσία της σε αυτή την εκδήλωση».

Το NADJA – WHO AM I? της χορογράφου Αθανασίας Κανελλοπούλου, μία ονειροπόληση πάνω στο έργο της Αμερικανίδας φωτογράφου Φραντσέσκα Γούντμαν, παρουσιάστηκε χθες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Φραντσέσκα Γούντμαν
Η Φραντσέσκα Γούντμαν είναι διάσημη για τα εξαιρετικά ασπρόμαυρα πορτρέτα της που έμοιαζαν στοιχειωμένα. Φωτογράφιζε συχνά τον εαυτό της γυμνό, κάποιες φορές με ένα αντικείμενο, έναν καθρέφτη ή ένα έπιπλο που έκρυβε το σώμα ή το πρόσωπό της. Η τεχνική που χρησιμοποιούσε άφηνε εκτεθειμένο το φιλμ αρκετά, ώστε να αποτυπωθούν κάποιες φανταστικές φιγούρες. Πολλές από τις λήψεις της έχουν μια αίσθηση μελαγχολίας, αν κι αυτός ο μύθος βασίστηκε μόνο στο γεγονός ότι το 1981, στα 22 της χρόνια, έπειτα από κατάθλιψη, η Γούντμαν αυτοκτόνησε.