Η ΑΕΠΠ ακύρωσε απόφαση -Περίεργη «εμμονή» της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας

Η ΑΕΠΠ ακύρωσε απόφαση -Περίεργη «εμμονή» της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας

Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών με την αριθ. 1175/2021 απόφασή της ακύρωσε την υπ’ αριθμ. 85/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας (ΑΔΑ: ΨΕΤΒΩΗΕ-ΜΝΜ), η οποία ελήφθη μόνο με θετικές ψήφους των τεσσάρων αντιδημάρχων-μελών της, ενώ καταψήφισαν τα τρία μέλη της από την αντιπολίτευση, κατά το μέρος που ματαιώνει τη διαδικασία του διαγωνισμού για την «Προμήθεια Ασφαλτικών Υλικών Συντήρησης – Επισκευής Οδών (Νέα Προμήθεια)». Μάλιστα, η απόφαση της Ο.Ε. ελήφθη έπειτα από προηγηθείσα απόφαση της ΑΕΠΠ και ενώ η Επιτροπή Διαγωνισμού με το από 22-04-2021 Πρακτικό 3 εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή τα κάτωθι:

«Α. Να συμμορφωθεί η Οικονομική Επιτροπή πλήρως με την αριθ. 609/2021 απόφαση ΑΕΠΠ και να ακυρώσει την αριθ. 12/2021 απόφασή της, κατά το μέρος που έκανε δεκτή την οικονομική προσφορά του οικονομικού φορέα “ΤΖΙΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ”.

Β. Να μη γίνει κατάπτωση της εγγυητικής συμμετοχής του οικονομικού φορέα “ΤΖΙΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ”, διότι δε συντρέχουν οι λόγοι του άρθρου 72 του Ν.4412/2016.

Γ. Να συνεχιστεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 106 του Ν.4412/2016 και να κηρυχθεί προσωρινός μειοδότης η εταιρεία “ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΩΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.”».

Όλως περιέργως η Δημοτική Αρχή του κ. Λεβεντάκη, αντί συμμόρφωσης με την 1175/2021 απόφαση της ΑΕΠΠ, επιδεικνύει «εμμονή» και συγκαλείται σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, στις 11.30 το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή με ένα και μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Άσκηση ή μη ένδικων βοηθημάτων κατά της αριθ. 1175/2021 αποφάσεως του 1ου Κλιμακίου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης».

Αντί συμμόρφωσης με την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, καλούνται τα μέλη της Ο.Ε. για να συζητήσουν και αποφασίσουν την άσκηση ή όχι ένδικων βοηθημάτων (έφεσης) κατά της απόφασης της ΑΕΠΠ, καίτοι στην 8σέλιδη απόφασή της αναλυτικά και διεξοδικά παρατίθενται στοιχεία και διατάξεις νόμων στις οποίες βασίστηκε και βασίζεται η απόλυτη εγκυρότητά της, «ακυρώνοντας» κάθε διαφορετικό ισχυρισμό.

Προφανώς και σε ενδεχόμενο έφεσης θα προβληθούν κάποιοι ισχυρισμοί, αλλά είναι άγνωστο εάν αυτοί θα είναι βάσιμοι ή έωλοι…

Του Ηλία Γιαννόπουλου