Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ …

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ …

Πέρυσι κάηκε, φέτος τους μύρισε. Αυτό μας θύμισε η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία (Τμήμα Πολιτισμού) για την παράλειψη του δημάρχου Καλαμάτας στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας να αναφερθεί στον πρώην υπουργό και βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος εξασφάλισε τριετή απρόσκοπτη χρηματοδότηση του θεσμού, έπειτα από πολλά χρόνια.

Αυτό έγινε, όμως, πριν από 20 ημέρες. Και η παράλειψη σχολιάστηκε από Μέσα Ενημέρωσης. Τι πολιτικό νόημα έχει μια ανακοίνωση εκ των υστέρων. Αντί να δουν το δάσος βλέπουν το δέντρο στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος;

Είναι κρίμα για ένα νέο πολιτικό όργανο της Αριστεράς. Είναι ακόμη πιο κρίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να αυτοτραυματίζεται με αυτόν τον επιπόλαιο τρόπο.

Γιατί ο πολίτης, πολύ απλά, από ένα κόμμα που έχει σχέση και ρίζες στην κοινωνία, περιμένει μια ανακοίνωση – παρέμβαση για τα προβλήματά του. Λόγου χάρη,  για το χάσμα μεταξύ εχόντων και κατεχόντων και μη εχόντων, ή για την κατάσταση με τη φοιτητική στέγη και τα απλησίαστα ενοίκια στην Καλαμάτα (ακόμα και αν μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών) ή μια πολιτική πρόταση για τα νέα ζευγάρια και το πώς θα χτίσουν μια καινούργια ζωή με τόσο υψηλά ενοίκια, παρά έναν… μπαγιάτικο σχολιασμό.
Α.Π.