Κλειστά σήμερα τα ΚΕΠ λόγω πανελλαδικής απεργίας

Κλειστά σήμερα τα ΚΕΠ λόγω πανελλαδικής απεργίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) με απόφαση έκτακτου συνεδρίου των αντιπροσώπων των σωματείων-μελών της έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα για όλους τους εργαζομένους στα ΚΕΠ.

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, για το γνήσιο υπογραφής οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του κεντρικού Δήμου, στο Δημαρχείο (Αθηνών 99).

«Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα ακόλουθα προβλήματα που πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ και για τα οποία έχουν ευθύνη το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι Δήμοι της χώρας», αναφέρει η ΠΟΣΕΚΕΠ, δημοσιοποιώντας τους πέντε λόγους της απεργιακής κινητοποίησης: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών. Προσθήκη πολλαπλών διαδικασιών που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19. Αθρόα προσθήκη άλλων νέων διαδικασιών, που διενεργούνται αποκλειστικά μέσω των ΚΕΠ για τους ψηφιακά αναλφάβητους. Προσέλευση πολιτών χωρίς ραντεβού με αποτελέσματα τον συνωστισμό τους έξω από τα ΚΕΠ, τις διενέξεις για σειρά προτεραιότητας, τις προστριβές για ζητήματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα ή την ευθύνη των ΚΕΠ και την έλλειψη χρόνου για διεκπεραίωση υποθέσεων που δεν ολοκληρώνονται άμεσα. Απροθυμία και αδιαφορία των Δήμων στο να παρέχουν συνθήκες ασφαλείας για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν περιστατικά με προσβολές, απειλές και βίαιες συμπεριφορές πολιτών, που ολοένα αυξάνονται, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή και την ίδια τους τη ζωή.

Τι ζητούν
Γι’ αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι ζητούν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

Άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με τουλάχιστον 1.000 άτομα έκτακτο προσωπικό, μέχρι να συσταθούν και να πληρωθούν αντίστοιχες θέσεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού των ΚΕΠ.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα ΚΕΠ να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή μας κινητοποίηση, διεκδικώντας απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών με αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους», καταλήγει η ανακοίνωση.