Κοινές δράσεις Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας: Έλεγχοι σε χωριά και καταστήματα

Κοινές δράσεις Αστυνομίας και Δημοτικής  Αστυνομίας: Έλεγχοι σε χωριά και καταστήματα

Τις πρώτες επισκέψεις σε χωριά και περιοχές του Δήμου Καλαμάτας που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα ξεκίνησαν μικτά κλιμάκια Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των δράσεων και της λειτουργίας του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη στα χωριά Θουρία, Γαρδίκι, Πολιανή, Άγιος Φλώρος, Πήδημα, Αρφαρά, Μικρομάνη, Ανεμόμυλος, Αλώνια, Πλατύ, Άμμος και Μικρομάνη.

Οι επισκέψεις θα συνεχισθούν και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα αναπτυχθούν κι άλλες δράσεις.

1,5 μήνα λειτουργίας
Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας άρχισε να λειτουργεί πριν από περίπου 1,5 μήνα και εντός του καλοκαιριού αναμένεται να το επισκεφθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μέσω του ΕΣΥΚ προβλέπεται -μεταξύ άλλων- κοινή δράση σε θέματα όπως: Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών. Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές. Αντιμετώπιση παρεμπορίου. Πολιτική Προστασία. Έλεγχος παράνομων σταθμεύσεων. Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Περιπολίες σε περιοχές του Δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα. Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στα ζώα συντροφιάς. Εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Έλεγχοι
Όπως σημείωσαν, μιλώντας στο «Θ» ο ειδικός σύμβουλος, συνεργάτης του δημάρχου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Παπαδάκης  και ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Πετρόπουλος, μέσα σε 1,5 μήνα λειτουργίας του κέντρου έχουν αναπτυχθεί αρκετές δράσεις, όπως έλεγχοι για παρεμπόριο, τροχονομικές παραβάσεις και πεζές περιπολίες.

«Έπειτα από επιθυμία του δημάρχου και σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία, αποφασίσθηκε από χθες να ξεκινήσει και η δράση για τα δημοτικά διαμερίσματα. Με δύο οχήματα, ένα της Αστυνομίας στελεχωμένο και ένα δικό μας, της Δημοτικής Αστυνομίας, με οδηγό και πλήρωμα, πήγαμε σε δημοτικά διαμερίσματα Καλαμάτας, όπου σε κεντρικά σημεία διενεργήσαμε ελέγχους. Δίνουμε έμφαση, δε, σε ξένα άτομα που μπαίνουν και βγαίνουν από τα χωριά ή κινούνται ύποπτα. Η δράση αυτή θα συνεχισθεί και θα αναπτυχθεί και θα γίνουν και ανακοινώσεις από το δήμαρχο», τόνισαν ο κ. Παπαδάκης με τον κ. Πετρόπουλο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι υπόλοιπες δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ τα προβλήματα που αναφέρουν πρόεδροι περιοχών καταγράφονται και προωθείται η επίλυσή τους ή μεταβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Η συνεργασία μας με την Αστυνομία είναι εξαιρετική και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν κι άλλες δράσεις που θα αναπτυχθούν σιγά σιγά. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα υλοποιηθεί κοινή δράση που αφορά στη λειτουργία και τις παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Της Βίκυς Βετουλάκη