Ο νεαρός Ανδρέας ήθελε να μάθει τα σήματα και η Δημοτική Αστυνομία ανέλαβε δράση…

Ο νεαρός Ανδρέας ήθελε να μάθει τα σήματα  και η Δημοτική Αστυνομία ανέλαβε δράση…

Ο νεαρός με σύνδρομο Down επιθυμεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια 

Μία πολύ ωραία και συγκινητική κίνηση με αποδέκτη ένα νεαρό με σύνδρομο Dοwn γνωστοποίησε η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας και από την πλευρά μας ευχόμαστε να υπάρξουν πολλές άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες κι από άλλους φορείς.

Όπως μας εξήγησε ο υπεύθυνος σύμβουλος του Δήμου Κώστας Παπαδάκης, η γνωριμία του με τον Ανδρέα έγινε μέσω facebook, όταν κάποια στιγμή τού έκανε αίτημα φιλίας. Στη συνέχεια, σε συνομιλία που είχαν, τον ρωτούσε για τα σήματα κυκλοφορίας στο δρόμο και πώς μπορεί να τα μάθει για να κυκλοφορεί με το ποδήλατό του.

Έμαθε τα σήματα
Μια-δυο ημέρες μετά συναντήθηκαν τυχαία στο δρόμο και ο Ανδρέας τού εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσουν για τα σήματα. Τότε ο κ. Παπαδάκης τού ζήτησε να τα διαβάσει, κι όταν είναι έτοιμος να τον πάρει τηλέφωνο.

Δε χρειάσθηκαν πολλές ημέρες και ο κ. Παπαδάκης δέχτηκε τηλεφώνημα από την εκπαιδευτικό του Ανδρέα, η οποία του είπε ότι είναι έτοιμος και θέλει να συναντηθούν.

Έδωσαν, λοιπόν, ραντεβού στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας, όπου ο Ανδρέας έφτασε με το ποδήλατό του και πανέτοιμος να «εξετασθεί». Όπως μας είπε ο κ. Παπαδάκης, έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε, και αυτός και η δημοτική αστυνόμος που ήταν μαζί, ότι γνώριζε  όλα τα σήματα.

«Σπουδαίο παιδί»
Μάλιστα, ο κ. Παπαδάκης έκανε και σχετική ανάρτηση, στην οποία αναφέρει: «Μέσω του Facebook γνώρισα το φίλο μου τον Ανδρέα (με σύνδρομο Dοwn) και δεν μπορούσα να αρνηθώ στην επιθυμία του να βρεθούμε και να μου πει για τα σήματα κυκλοφορίας που έμαθε για να μπορεί να κυκλοφορεί με το ποδήλατό του. Βρεθήκαμε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας και αφού μου ζήτησε να τον εξετάσω λόγω της εμπειρίας μου, έμεινα κατάπληκτος γι’ αυτό το πανέξυπνο παιδί.

Εγώ σαν επιβράβευση του πρόσφερα μια μάσκα με το σήμα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Φίλε Ανδρέα, σε ευχαριστώ που με άφησες να σε βάλω στην καρδιά μου και ευχαριστώ το Θεό που με αφήνει να μεγαλώνω και να γνωρίζω τέτοια σπουδαία παιδιά.

Ανδρέα, μικρέ μου φίλε, θα είμαι πάντα στο πλευρό σου όποτε με χρειαστείς!».

Της Βίκυς Βετουλάκη