Ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος ομιλητής για τον Τέλλο Άγρα στους Γαργαλιάνους

Ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος  ομιλητής για τον Τέλλο Άγρα στους Γαργαλιάνους

Με κεντρικό ομιλητή το Μεσσήνιο υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, aν. καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελο Συρίγο, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Ιουλίου στους Γαργαλιάνους τα «Αγαπήνεια 2021», επετειακή εκδήλωση προς τιμήν του γόνου των Γαργαλιάνων, ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Σαράντου Αγαπηνού, που είναι ευρύτερα γνωστός με το πολεμικό του ψευδώνυμο ως Τέλλος Άγρας!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 8.15 μ.μ. Παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλεως, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο χώρο του Ανδριάντα του Ήρωα.

8.25 μ.μ. Πέρας της προσέλευσης των προσκεκλημένων στο Δημαρχείο.

8.30 μ.μ. Αναχώρηση προσκεκλημένων προς το χώρο της τελετής.

8.35 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.

9.00 μ.μ. Παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων των Συλλόγων. Μετάβαση των προσκεκλημένων στο χώρο της κεντρικής πλατείας.

9.15 μ.μ. Χαιρετισμοί από το δήμαρχο Τριφυλίας, Γεώργιο Λεβεντάκη και το δήμαρχο Έδεσσας, Δημήτριο Γιάννου.

9.30 μ.μ. Ομιλία με θέμα «Γιατί ο Τέλλος Άγρας συμμετείχε στον Μακεδονικό Αγώνα». Ομιλητής ο κ. Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου