ΩΔΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ & ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ 5 σπουδαστών των ΩΔΕΙΩΝ στους 35ους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μουσικής της ΧΟΝ (Χορωδία Ορχήστρα Νέων)

ΩΔΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ & ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ 5 σπουδαστών των ΩΔΕΙΩΝ στους 35ους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μουσικής της ΧΟΝ (Χορωδία Ορχήστρα Νέων)

Στους 35ους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μουσικής της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων (ΧΟΝ) συμμετείχαν με πέντε σπουδαστές το ΩΔΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ & ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ της Ματούλας Φίλου.

Οι διαγωνισμοί Μουσικής πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 10) με μεγάλη επιτυχία στις 2, 3 και 4 Ιουλίου 2021. Στο διαγωνισμό τραγουδιού, στο διαγωνισμό μουσικών οργάνων (κιθάρας) και στο διαγωνισμό παραδοσιακών μουσικών οργάνων, οι πέντε σπουδαστές απέσπασαν βραβεία και πέντε χρυσά μετάλλια, ο καθένας στην κατηγορία του, με τους καθηγητές τους Ματούλα Φίλου και Αντώνη Φιλόπουλο.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές που πήραν μέρος στους 35ους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της ΧΟΝ (Χορωδία Ορχήστρα Νέων) είναι:

ΩΔΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Α’ βραβείο (διαγωνισμός τραγουδιού)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α’ βραβείο (διαγωνισμός τραγουδιού)
ΒΕΣΚΑΝ ΗΛΙΑΣ Α’ βραβείο (διαγωνισμός κιθάρας)

ΩΔΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΣΤΟΥΚΑ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Α’ βραβείο (διαγωνισμός τραγουδιού)
ΦΡΕΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α’ βραβείο (διαγωνισμός μουσικών οργάνων).

Από την πλευρά της, η κα Ματούλα Φίλου, ως εκπρόσωπος Πελοποννήσου της ΧΟΝ και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΩΔΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ και του ΩΔΕΙΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ, δήλωσε σχετικά: «Με τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μουσικής που γίνονται κάθε χρόνο, στηρίζουμε και προωθούμε το μέλλον αυτού του τόπου για να μη σβήσει η φλόγα της μουσικής παιδείας.
Σκοπός μας είναι η προώθηση και η ανάδειξη των νέων μουσικών ταλέντων.
Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Μουσικής χαρίζουν εμπειρίες και στόχους στα νέα παιδιά, καλλιεργώντας ανάμεσά τους την ευγενή άμιλλα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της μουσικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη εποχή.
Είμαι υπερήφανη για τους μαθητές μας και τους εύχομαι να μην το βάζουν κάτω, να κυνηγούν τα όνειρά τους, γιατί πάντα έρχεται η μέρα που αναγνωρίζεται και η αξία και το ταλέντο του καθενός, όταν επιμένει και αγωνίζεται για τους στόχους του.
Θέλω να συγχαρώ και τους γονείς που προωθούν τα παιδιά τους στη μουσική παιδεία, ένα εφόδιο χρήσιμο, αποδοτικό και αξιοπρεπές για τη ζωή, αλλά πρωτίστως ένα εφόδιο ψυχής και ζωής.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και ιδρυτή της ΧΟΝ (Χορωδία Ορχήστρα Νέων), μαέστρο και συνθέτη, Στέφανο Λέκκα, που επί 37 συνεχή έτη προάγει τη μουσική τέχνη και τον πολιτισμό, προβάλλει και επιβραβεύει τους νέους καλλιτέχνες και τα νέα μουσικά ταλέντα. Τον ευχαριστώ που με προσκαλεί και συμμετέχω, τιμώντας με επί 5ετία ως μέλος των κριτικών επιτροπών των Πανελληνίων Διαγωνισμών Μουσικής.
Εύχομαι πάντα επιτυχίες στα παιδιά, στους καθηγητές του Ωδείου μας και στη ΧΟΝ».