Όλο το καλοκαίρι θα διαρκέσουν τα έργα πρόσβασης στο Πολυλίμνιο

Όλο το καλοκαίρι θα διαρκέσουν τα έργα πρόσβασης στο Πολυλίμνιο

Συνεχίζονται στην περιοχή της Χαραυγής του Δήμου Μεσσήνης οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου που οδηγούν στο Πολυλίμνιο και, απ’ ό,τι φαίνεται, θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μάλιστα, επειδή υπάρχουν παράπονα για τα προβλήματα προσβασιμότητας που δημιουργούνται, ερωτώμενος από το «Θ» ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, είπε ότι θα γίνουν μερικές παρεμβάσεις βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης.

Δεν έχει σταματήσει το έργο
Επαγγελματίας της περιοχής διαμαρτυρήθηκε ότι εδώ και ένα μήνα έχουν σταματήσει οι εργασίες στο δρόμο, με αποτέλεσμα μικρά επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά και τροχόσπιτα, να μην μπορούν πλέον να προσεγγίσουν το χώρο στάθμευσης πριν από το Πολυλίμνιο και να υπάρχουν παράπονα και από επισκέπτες.

Ωστόσο από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσσήνης διαβεβαίωσε ότι το έργο δεν έχει σταματήσει.

Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και προβλέπει βελτίωση του δρόμου σε μήκος 1 χιλιομέτρου και 50 μέτρων για να εξυπηρετούνται και οι αγρότες της περιοχής και οι επισκέπτες του Πολυλιμνίου. «Ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες πριν από δύο μήνες και κατανοούμε ότι υπάρχει μια όχληση, αλλά δε γίνεται αλλιώς κατά την κατασκευή ενός έργου. Ο εργολάβος έχει τελειώσει τα χωματουργικά και γίνονται τώρα κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να συνεχίσει με την πρώτη στρώση με  3Α. Τα έργα δεν έχουν σταματήσει, ούτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες θα συνεχισθούν οι εργασίες μέχρι την ολοκλήρωση με ασφαλτικά», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Πρόχειρη παρέμβαση
Επίσης, ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι έχει δοθεί παράταση ολοκλήρωσης του έργου, η οποία αναμένεται Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Κατέληξε δε ότι σήμερα έχει προγραμματισθεί να γίνει παρέμβαση από τον ίδιο το Δήμο, σε σημείο του δρόμου που πρέπει να στρωθεί, για να μπορούν να περνούν, έστω και πρόχειρα, όλα τα οχήματα.

Της Βίκυς Βετουλάκη