Πελοπόννησος: Διακοπές σε πέντε παραθαλάσσια χωριά

Πελοπόννησος: Διακοπές σε πέντε παραθαλάσσια χωριά

Βουνά και θάλασσες, χωριά “σταματημένα” στο χρόνο και κάστρα βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιού, αρχαίες πόλεις που μετρούν την ιστορία τους σε χιλιετίες, καρτποσταλικές παραλίες και μαγευτική φύση με πυκνά δάση. Όσο και αν πιστεύεις πως την έχεις γυρίσει ολόκληρη, η Πελοπόννησος δεν τελειώνει ποτέ! Πάντα κάτι θα σου ξεφεύγει –κι αυτό είναι κομμάτι της μαγείας της!

Η Πελοπόννησος ήταν και είναι ένας all time προορισμός, για κάθε εποχή του χρόνου και για κάθε είδους διακοπές, καθώς μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη της ό,τι αναζητάει! Τα χωριά της είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, όχι μόνο για πολυήμερες διακοπές, αλλά και για μια εκδρομή, ένα city break ή ένα Σαββατοκύριακο και παράλληλα οι διακοπές με το αυτοκίνητο βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών. Εδώ επιλέξαμε 5 από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά της!

Πύλος: Η παραθαλάσσια κωμόπολη σαγηνεύει με την ομορφιά της!

Χτισμένη αμφιθεατρικά μοιάζει να αγκαλιάζει το λιμάνι ενώ «βλέπει» τον κόλπο του Ναυαρίνου, εκεί όπου το 1827 έγινε και η ομώνυμη ναυμαχία. Άψογη ρυμοτομία, γαλήνιο περιβάλλον, χαλαρή διάθεση, καλοδιατηρημένα σπίτια όπως το πατρικό του Μεσσήνιου χρυσού Ολυμπιονίκη Κ. Τσικλητήρα, αμμουδερές παραλίες με εξωτικά νερά συνθέτουν μια εικόνα ενός προορισμού που πρέπει να βάλεις στο χάρτη. Μη χάσετε τις ιδέες και τις προτάσεις μας για την όμορφη Πύλο!

Κορώνη

Το όνομά της προήλθε από το χάλκινο νόμισμα κουρούνα που βρέθηκε στην περιοχή κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Tip: Μία από τις πιο διαδεδομένες φράσεις «έχω μπάρμπα στην Κορώνη», έχει τις ρίζες της στην οθωμανική περίοδο και οφείλεται στον μπέη της περιοχής που ήταν θείος (μπάρμπας) του πασά Τριπολιτσάς και όσοι ήθελαν ρουσφέτι, κατέφευγαν στον μπέη για να μεσολαβήσει στον ανιψιό.

Μεθώνη

Ιδανικός τόπος για μίνι απόδραση όλο το χρόνο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από πλήθος επισκεπτών. Highlight: Απέναντι από τη Μεθώνη, βρίσκεται το νησί Σαπιέντζα που ανήκει στο σύμπλεγμα των Οινουσσών και ξεχωρίζει για την ειδυλλιακή παραλία Άμμο. Το όμορφο νησάκι, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA 2000 και προσφέρεται για εκδρομές.

Κυπαρισσία

Με διάσπαρτα γραφικά χωριουδάκια στα πέριξ (Βρύσες, Μουριατάδα κ.α.), η πόλη που απέχει 267 χλμ. από την Αθήνα, αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. Tip: Περπατήστε στον παραδοσιακό οικισμό, την «επάνω πόλη» όπως τη λένε οι ντόπιοι και αγναντέψτε τη θέα από το κάστρο.

Καρδαμύλη

Στη Μεσσηνιακή Μάνη, 35 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, κάνουμε στάση σε ένα υπέροχο -χωρίς καμία δημοσιογραφική υπερβολή-παραθαλάσσιο χωριό και τουριστικό θέρετρο. Πρώτος ο Όμηρος αναφέρθηκε στο όνομα «Καρδαμύλη», ο οποίος στην Ιλιάδα γράφει πως είναι μια από τις επτά πόλεις που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του.