Συνάντηση Βασιλόπουλου με Πέτσα: Εμβολιασμοί και έργα ανάπλασης στο επίκεντρο

Συνάντηση Βασιλόπουλου με Πέτσα: Εμβολιασμοί και έργα  ανάπλασης στο επίκεντρο

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκε στο Άργος το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δημήτρης Καμπόσος, ο δήμαρχος Καλαμάτας και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ενημερώθηκαν για την πορεία της πανδημίας, για τα μέτρα που η Πολιτεία λαμβάνει, καθώς και για την ανάγκη επιτάχυνσης του εμβολιασμού.

Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει συζήτηση με τον κ. Πέτσα για κρίσιμα έργα των περιοχών, τα οποία δρομολογούνται με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το βασικό ζητούμενο είναι η επιτάχυνση του εμβολιασμού. Είναι στο χέρι του καθενός να σπεύσει να εμβολιαστεί και να συμβάλει στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας για τον εαυτό του, τους οικείους του και εν τέλει για το ίδιο το κοινωνικό σύνολο.

Εμείς ερχόμαστε να συνδράμουμε τον πολίτη να πάρει αυτή την απόφαση, ιδίως τον αναποφάσιστο πολίτη, τον αναβλητικό και εκείνον που ενδεχομένως να έχει δεύτερες σκέψεις. Το μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες είναι απλό: Εάν εσείς δεν μπορείτε να πάτε στο εμβολιαστικό κέντρο, θα έρθουμε εμείς σε εσάς».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε εκ νέου στον εμβολιασμό κατ’ οίκον και στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες μπορούν να εμβολιάζουν, όπως είπε, ακόμα και πόρτα-πόρτα εάν χρειαστεί πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Επί τάπητος βρέθηκαν και αναπτυξιακά θέματα, με την έμφαση να δίνεται στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στα χέρια της η αυτοδιοίκηση -μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης- προκειμένου να μπορεί να θέτει σε κίνηση έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά δε την Καλαμάτα, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε την ένταξη προς χρηματοδότηση προτάσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, έργα αστικής ανάπλασης που έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».