Ξεκίνησαν οι εργασίες δημοτικής οδοποιίας στους Γαργαλιάνους

Ξεκίνησαν οι εργασίες δημοτικής οδοποιίας στους Γαργαλιάνους

Από ανακατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Παναγοπούλου ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Δημοτική Οδοποιία Γαργαλιάνων». Η ανακατασκευή του ως άνω πεζοδρομίου περιλαμβάνει διαπλάτυνση κατά 1,80 μ. του νότιου πεζοδρομίου και κυβόστρωση (κατ’ εφαρμογή της αριθ. 4/2018 Απόφασης Συμβουλίου της Κοινότητας Γαργαλιάνων).

Ανάδοχος του έργου είναι ο οικονομικός φορέας ΓΑΛΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Σπυρίδωνος, με ποσοστό μέσης έκπτωσης 31,43%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης, που ήταν 164.980 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης, καθώς και αναπλάσεις πεζοδρομίων στην πόλη των Γαργαλιάνων και στις Κοινότητες Μαραθόπολης και Πύργου.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν, μαζί με το ως άνω πεζοδρόμιο, οι εξής εργασίες: Ασφαλτόστρωση σε χωμάτινες οδούς στους Γαργαλιάνους (θέση Τουριστικό, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Διπόταμα) στην Τ.Κ. Μαραθόπολης και στην Τ.Κ. Πύργου, επιφάνειας 2.600 τ.μ. Ασφαλτόστρωση με ισοπεδωτική στρώση σε δημοτική οδό στους Γαργαλιάνους (θέση Γουρδουβέλη), επιφάνειας 235,00 τ.μ. Ανακατασκευή τσιμεντοστρωμένης δημοτικής οδού στους Γαργαλιάνους (οδός Ερμού), επιφάνειας 400,00 τ.μ. Ανάπλαση πεζοδρομίων με πλακόστρωση, κατασκευή όδευσης τυφλών και διαβάσεων ΑμεΑ στις θέσεις: Δημαρχείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων, Άγιος Σπυρίδων-1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων και Τ.Κ. Μαραθόπολης. 

Ανάπλαση πεζοδρομίου στη δυτική είσοδο των Γαργαλιάνων η οποία εκτός από πλακόστρωση περιλαμβάνει και φύτευση πρασίνου και φωτισμό. Ανακατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων (αριθ. 25/2020 απόφασης Συμβουλίου της Κοινότητας Γαργαλιάνων).

Του Ηλία Γιαννόπουλου