Ζήσε τον… ελληνικό σου μύθο με ξαπλώστρες ακόμη και στη Βοϊδοκοιλιά

Ζήσε τον… ελληνικό σου μύθο με  ξαπλώστρες ακόμη και στη Βοϊδοκοιλιά

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε λουόμενους που βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην πανέμορφη και μοναδική Βοϊδοκοιλιά.

Περίπου στη μέση της μεγάλης παραλίας, ένα πρωτόγνωρο θέαμα: επτά ξαπλώστρες παρατεταγμένες στη σειρά και ανάμεσά τους μια τεράστια ομπρέλα με ένα τραπεζάκι, όπως καταγράφεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η efsyn.gr.


Αμέσως πολλοί διερωτήθηκαν ποιος έχει τόσο θράσος ώστε να εμφανιστεί και να βάλει έστω και αυτές τις λίγες ξαπλώστρες στο κέντρο μιας παραλίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ μαζί με τον τεράστιο βιότοπο που βρίσκεται στο πίσω μέρος, είναι ενταγμένη εδώ και πολλά χρόνια στο δίκτυο NATURA 2000.


Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ο μοναδικός αυτός τόπος έχει γλιτώσει από τη βίαιη ανάπτυξη που συνηθίζεται στις όμορφες παραλίες της περιοχής, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar και άνευ προηγουμένου ηχορύπανση.

Οι απαντήσεις δεν άργησαν να δοθούν: Ένα κότερο είχε σταματήσει και παρέμενε δεμένο στην είσοδο της λιμνοθάλασσας. Ξαφνικά από το σκάφος φεύγει μια μικρότερη μηχανοκίνητη βάρκα, μπαίνοντας μέσα στη Βοϊδοκοιλιά και μεταφέροντας κάποιους «προνομιούχους» για τους οποίους είχαν εξασφαλιστεί οι συγκεκριμένες ανέσεις εις βάρος του φυσικού τοπίου.

Δύο άτομα βοήθησαν τις κυρίες και τους κυρίους να κατέβουν, τους άνοιξαν την ομπρέλα και τους άφησαν να… απολαύσουν το χαλαρό μπανάκι τους. Μάλιστα, οι οδηγοί αντιμετώπισαν με χαρακτηριστική αδιαφορία ορισμένους από τους λουόμενους που διαμαρτυρήθηκαν.

Λουόμενοι, μάλιστα, ανέφεραν ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό, καθώς το Σάββατο του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος σημειώθηκε κάτι αντίστοιχο, όταν επιτήδειοι εμφανίστηκαν και άνοιξαν δύο τεράστιες τέντες στη μέση της παραλίας, βάζοντας από κάτω μεγάλα μαξιλάρια για την άνεση των πελατών (;) τους.


Και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής:
Πόσο νόμιμο είναι να μπαίνουν μηχανοκίνητα κότερα διαφόρων διαστάσεων σε μια κλειστή θάλασσα, όπου κολυμπούν αρκετοί πολίτες και πόσο νόμιμο είναι τέτοια σκάφη να φθάνουν έως την ακτή και να παραμένουν εκεί;
Ποιοι βρίσκονται πίσω από τέτοια περιστατικά, που φαίνεται πως δεν είναι τόσο σπάνια όσο νομίζουμε; Πρόκειται για ανεύθυνους ιδιώτες ή είναι κάποιες «υπηρεσίες» που προσφέρουν επαγγελματίες της περιοχής για κάποιο αντίτιμο;
Οι τοπικές Αρχές (Λιμενικό και αυτοδιοίκηση) είναι ενήμερες για τέτοια περιστατικά και τι προτίθενται να κάνουν για να διασφαλίσουν την προστασία αυτού του μοναδικού περιβαλλοντικού παραδείσου;


Το λες, πάντως, και «θεία δίκη» το γεγονός πως οι εν λόγω «προνομιούχοι» αναγκάστηκαν κάποια στιγμή να παλεύουν για να συγκρατήσουν όρθια την ομπρέλα τους, μόλις σηκώθηκε το κλασικό αεράκι της παραλίας. Γιατί, τουλάχιστον, όσοι αγαπούν, προσέχουν και συχνάζουν στη Βοϊδοκοιλιά γνωρίζουν ότι δε… στέκεται μια τεράστια ομπρέλα όσο βαθιά κι αν είναι η τσέπη του πελάτη.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε να μη δούμε σύντομα και τίποτα διαφημίσεις που θα προσφέρουν στον όποιον ενδιαφερόμενο κυνήγι άγριων πουλιών ή θαλάσσια σπορ μέσα στην προστατευόμενη από το δίκτυο Natura λιμνοθάλασσα της περιοχής….

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών