Δ.Σ. Τριφυλίας: Χωρίς απαρτία προχθές, δεν εξεδόθη χθες νέα πρόσκληση

Δ.Σ. Τριφυλίας: Χωρίς απαρτία προχθές, δεν εξεδόθη χθες νέα πρόσκληση

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας προχθές στις 8.00 μ.μ. και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δεν εξεδόθη το ίδιο κιόλας βράδυ ή έστω χθες μέχρι το μεσημέρι πρόσκληση για νέα και έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος εάν και εφόσον τα θέματα ήταν επείγοντα!

Χθες το μεσημέρι εξεδόθη δελτίο Τύπου του γραφείου δημάρχου Τριφυλίας στο οποίο αναγράφεται: «Στο χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας συνέβησαν πράγματα που δεν συνάδουν με την λειτουργία του θεσμού του Δ.Σ.
Από το πρωί περιφερόταν φημολογία ότι επικεφαλής παράταξης ο κ. Δριμής που προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του Δήμου μέσω Facebook πάσχιζε σε συνεννόηση με τον κ. Μερκούρη να δημιουργήσουν έλλειψη απαρτίας. Πρόκειται για τον Δημοτικό Σύμβουλο που μετ’ επιτάσεως ζητούσε διαδικτυακές συνεδριάσεις στις οποίες παρουσιάστηκε μία ή δυο φορές και στην μια όταν ήταν να συζητηθεί το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων της Άνω Πόλης την «έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» γιατί δεν ήθελε να τοποθετηθεί, φοβούμενος το πολιτικό κόστος. Σε ένα βαθμό δικαιολογούμε την αμηχανία των συναδέλφων. Έργα που με κροκοδείλια δάκρυα ο κ. Δριμής ανακοίνωνε μέσω facebook ότι απεντάχθηκαν (π.χ Βιολογικός Γαργαλιάνων) ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ  ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ύστερα από τις συντονισμένες και  κοπιώδεις προσπάθειες του Δημάρχου κ. Λεβεντάκη. Η αντικατάσταση των αγωγών  αμιάντου Αλικοντουζίου είναι ένα τεράστιο έργο που εντάχθηκε και φέρει την σφραγίδα του Δημάρχου κ. Λεβεντάκη και του Προέδρου της ΔΕΥΑΤ κ. Αυρηλιώνη. Όλα αυτά τα έργα μεγάλα και μικρά που υλοποιούνται σε όλη την Τριφυλία ενδεχομένως να δημιουργούν κάποια στεναχώρια στους απουσιάζοντες από το χθεσινό Δ.Σ συναδέλφους. Δεν έχουν δίκιο. Έπρεπε όλα αυτά τα έργα να τους χαροποιούν γιατί μοναδικό σκοπό έχουν την ανάπτυξη της Τριφυλίας. Στη Τριφυλία αυτά που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται, έχουν τύχει της γενικής επιδοκιμασίας των κατοίκων. Αγαπητοί συνάδελφοι σας καλούμε σε συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια. Προσέλθετε να καταθέσετε τις προτάσεις σας. Ελάτε να χαρείτε τα έργα που υλοποιούνται. Εκτός αν θέλετε το άλμα προς τα εμπρός που υλοποιούμε για το καλό της Τριφυλίας να σταματήσει και να επανέλθουμε στην εποχή της στασιμότητας με ευθύνη των κ. Δριμή και κ. Μερκούρη. Ο λαός έχει αλάθητο κριτήριο και όλους αυτούς όταν ζητήσουν την ψήφο θα εισπράξουν τα δέοντα». Πάντως, προφανώς, για να μην εκδοθεί – από προχθές το βράδυ κιόλας ή έστω χθες – πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση για χθες, σήμερα ή έστω αύριο, τα θέματα ίσως δεν ήταν επείγοντα κατά τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Εάν όμως δεν ήταν επείγοντα, για ποιο λόγο επρόκειτο να εισαγάγουν εκτός ημερήσιας διάταξης τουλάχιστον 7 θέματα, ενώ τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν μόνο 5; Περίεργα πράγματα…

Του Ηλία Γιαννόπουλου