Η υπέροχη ακτογραμμή της Δυτικής Μάνης

Η υπέροχη ακτογραμμή της Δυτικής Μάνης

Φημισμένες παραλίες, δαντελωτές ακρογιαλιές και γραφικοί όρμοι με κρυστάλλινα νερά συνθέτουν την εικόνα της ακτογραμμής της Δυτικής Μάνης, που προσφέρεται όσο λίγοι άλλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας για αξέχαστες διακοπές μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. 

Ειδικότερα, εκκινώντας από το βορρά, συναντούμε κατ’ αρχάς την περιοχή της Αβίας, όπου βρίσκονται ο οικισμός Ακρογιάλι Αβίας και η παραλία της Σάντοβας.

Λίγο νοτιότερα από τη Σάντοβα βρίσκονται οι Κιτριές, μία από τις ωραιότερες γωνιές της Μεσσηνίας, παραθαλάσσιος οικισμός με γαλαζοπράσινα νερά και όμορφο ηλιοβασίλεμα. Εκεί βρίσκεται η ομώνυμη μικρή βοτσαλωτή παραλία, την οποία επιλέγουν κυρίως οικογένειες.

Στην περιοχή της ξακουστής Καρδαμύλης, που θα σας γοητεύσει με το παραδοσιακό χρώμα της, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα Ριτσά, την κεντρική παραλία του χωριού, και το Καλαμίτσι, λίγο μακρύτερα.

Στη διαδρομή από την Καρδαμύλη προς τη Στούπα βρίσκονται δύο υπέροχες ακρογιαλιές, ο Φονέας και τα Δελφίνια.

Η Στούπα φημίζεται για την αμμουδερή ακρογιαλιά της, που αποτελεί πόλο έλξεως για πολυάριθμους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Εξίσου ελκυστική είναι και η γειτονική παραλία της Καλογριάς.

Κοντά στον Άγιο Νικόλαο, γραφικό ψαροχώρι με τουριστική κίνηση και όμορφο λιμανάκι, νοτιοανατολικά από τη Στούπα, βρίσκεται η παραλία Πανταζή.

Τέλος, ακόμη νοτιότερα, μετά τον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Δημητρίου με την ομώνυμη εκκλησία, θα συναντήσετε ενδιαφέρουσες ακρογιαλιές στο Καταφύγι και την Τραχήλα.

-Οι φωτογραφίες προέρχονται στο σύνολό τους από τα διαδικτυακά μέσα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Του ΒαγγέληΣτεργιόπουλου