Κορωνοϊός: Λιγότερα τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στη Μεσσηνία, αλλά…

Κορωνοϊός: Λιγότερα τα κρούσματα των τελευταίων  ημερών στη Μεσσηνία, αλλά…

Άνδρας 30 ετών διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Καλύτερη μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα στη Μεσσηνία βλέποντας τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, καθώς ανά πάσα στιγμή ενδέχεται ο νομός να φτάσει ξανά σε τριψήφιο αριθμό.
Ειδικότερα για τη Μεσσηνία το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 81 κρούσματα, την Κυριακή 42, ενώ χθες 75. Αριθμοί που βοηθούν να πέσει ο μέσος εβδομαδιαίος όρος κρουσμάτων, που πλέον έφτασε στα 73,43 ενώ ανά 100.000 πληθυσμού είναι 46,89.

Να σημειωθεί ότι η Μεσσηνία παραμένει η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου σε αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες και ακολουθούν η Κορινθία με 28,71, η Λακωνία με 18,43 και η Αργολίδα με 17,57 ενώ στην καλύτερη κατάσταση είναι η Αρκαδία με 14,14.

Κλινική Covid 19 Νοσοκομείο Καλαμάτας: Συνεχίζονται οι μαζικές εισαγωγές Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε το Σάββατο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ειδικότερα στην Κλινική Covid, όπου εισήχθησαν 28 άτομα, ενώ εξιτήριο την ίδια μέρα πήραν 16. Έτσι οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 81.
Την Κυριακή μπήκαν για νοσηλεία ακόμα 12 ασθενείς, ενώ εξιτήριο έλαβαν 21 άτομα (υπήρχαν 72 ασθενείς), ενώ χθες στην Κλινική μπήκαν 12 ακόμα ασθενείς, δόθηκαν 4 εξιτήρια και οι ασθενείς ανήλθαν στους 79.

Διασωληνώσεις και διακομιδές
Το πιο ανησυχητικό από την Κλινική Covid είναι ότι το τελευταίο 24ωρο χρειάστηκε να διασωληνωθούν δυο άτομα, ενώ ένας άνδρας 60 χρόνων διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.
Τα δύο διασωληνωμένα άτομα είναι μια γυναίκα 66 ετών, καθώς και ένας άνδρας 30 ετών, που και αυτά θα διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία.

Ανεμβολίαστο το 91,42% των διασωληνωμένων
Ένα νέο ποιοτικό χαρακτηριστικό συμπεριέλαβε για πρώτη φορά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ όσον αφορά στην κατανομή των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι από το σύνολο (338) των ασθενών αυτών, οι 309 (ποσοστό 91,42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 ασθενείς (ποσοστό 8,58%) πλήρως εμβολιασμένοι.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση