Κορωνοϊός: Ο Βιολογικός Καθαρισμός της Καλαμάτας «βροντοφώναξε»

Κορωνοϊός: Ο Βιολογικός Καθαρισμός της  Καλαμάτας «βροντοφώναξε»

-Πάνω από 3.000 τα ενεργά κρούσματα μέσα στην πόλη
-Καταστροφικό ένα τοπικό lock down

Μέχρι σήμερα γράφαμε για καμπανάκια κινδύνου από το ιικό φορτίο του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας… Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον δε μιλάμε για καμπανάκια, αλλά για σειρήνες, καθώς αυτό δείχνουν τα τελευταία αποτελέσματα του ιικού φορτίου.

Μιλώντας χθες σχετικά, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι οι εξελίξεις δεν είναι καλές, διότι τα κρούσματα αυξάνονται και το νοσοκομείο δέχεται μεγάλη πίεση. Ζήτησε, λοιπόν, από όλους να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να προστατευτεί η δημόσια υγεία, ενώ επανάλαβε ότι ο μόνος τρόπος είναι ο εμβολιασμός. Επίσης, οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής που προβλέπονται.

Ειδικότερα για το ιικό φορτίο του Βιολογικού, είπε ότι ο Δήμος κάθε βδομάδα κάνει μετρήσεις, αλλά πλέον διαπιστώθηκαν πολύ μεγάλα νούμερα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 51.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων, ενώ το προηγούμενο αποτέλεσμα ήταν 19.000 αντίγραφα.

Ο κ. Βασιλόπουλος πρόσθεσε ότι το παραπάνω νούμερο σημαίνει ότι εντός πόλης Καλαμάτας υπολογίζεται ότι υπάρχουν 3.000 με 4.000 ενεργά κρούσματα. Για το λόγο αυτό ζήτησε από όλους προσοχή και συνεργασία, ενώ τόνισε ότι η Καλαμάτα δεν πρέπει να μπει σε επιπλέον περιοριστικά μέτρα, καθώς αυτό θα αποβεί καταστροφικό για την οικονομία της.
Π.Μπ.