Κρητική εταιρία διακίνησε καταχρηστικά 12,5 τόνους ελαιολάδου

Κρητική εταιρία διακίνησε καταχρηστικά 12,5 τόνους ελαιολάδου

Καρπούς αποδίδουν για μία ακόμη φορά οι  συστηματικοί και εντατικοί έλεγχοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που συνεχίζονται με εντολή του υπουργού Σπήλιου Λιβανού,  με σκοπό την προστασία παραγωγών και καταναλωτών. 

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο, οι υπηρεσίες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αξιολόγησαν πληροφορίες που αφορούσαν διακίνηση ελαιολάδου από ελληνική εξαγωγική επιχείρηση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, με ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ», που όμως δεν πληρούσε την προδιαγραφή αναγνώρισης του εν λόγω προϊόντος. Έτσι, προχώρησαν άμεσα στη διοικητική διερεύνησή τους και εν συνεχεία διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Αφαίρεση πιστοποίησης
Από τα στοιχεία που προέκυψαν, τόσο από τη διοικητική διερεύνηση του θέματος, όσο και από τους επιτόπιους ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι διακινήθηκαν 12.531 κιλά ελαιόλαδου, που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη  «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ».

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, με βάση τα ευρήματα, ο ΕΛΓΟ προχώρησε σε ανάκληση της Πιστοποίησης της επιχείρησης, που έχει έδρα την Κρήτη, για τη δραστηριότητα της συσκευασίας με σκοπό την εμπορία ελαιόλαδων ΠΟΠ/ΠΓΕ, ενώ της ζητήθηκε να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των προϊόντων που αντιστοιχούν στην ποσότητα των 12.531 κιλών που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ».

Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην πρωτοβάθμια επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων.

Της Βίκυς Βετουλάκη