Μ. Μαντίνεια: 52χρονος σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Μ. Μαντίνεια: 52χρονος σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Γνωστός στις Αρχές για σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

Μια τραγική ιστορία γράφθηκε χθες στη Μικρή Μαντίνεια, με θύτη έναν 52χρονο, ο οποίος δεκάδες φορές είχε απασχολήσει τις Αρχές, αφού αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, και θύμα τη μητέρα του.

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, το 2011 είχε προφυλακιστεί, αφού είχε ρίξει μια ηλικιωμένη γυναίκα στο λιμάνι της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της, ενώ το 2014 οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές, κατηγορούμενος για βιασμό συγγενικού του προσώπου, κακούργημα για το οποίο και καταδικάσθηκε.

Μάλιστα, είναι άξιο απορίας πως είχε αποφυλακιστεί καθώς στο παρελθόν είχε δημιουργήσει πολλά και ακραία επεισόδια, με το σημερινό σχεδόν να έχει προαναγγελθεί. 

Χρονικό
Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε ενημέρωση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για φλόγες σε σπίτι της Μικρής Μαντίνειας, με τους πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο με τη συνοδεία Αστυνομίας, αφού γνώριζαν ότι δεν πρόκειται για απλό περιστατικό.

Στο σημείο παρέμειναν διακριτικά όλο το βράδυ αστυνομικοί φοβούμενοι αντιδράσεις του 52χρονου άνδρα, ενώ το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, έφθασαν και νέες δυνάμεις, αφού υπήρξε εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό του 52χρονου.

Το θύμα αντέδρασε και ξεκίνησε να λογομαχεί με τους αστυνομικούς, ενώ εκεί έφτασε και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς όμως να καταφέρει να το πείσει να τους ακολουθήσει.

Στη συνέχεια και ειδικότερα λίγο πριν από τη 1.00 μετά το μεσημέρι, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή από το εσωτερικό του σπιτιού και τότε δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να εισβάλουν, όπου εντόπισαν την 86χρονη μητέρα του θύτη σε μια λίμνη αίματος, αφού ο γιος της την είχε μαχαιρώσει στο λαιμό.

Μόλις ο 52χρονος αντλήθηκε ότι πλέον δεν μπορεί να ξεφύγει, επιχείρησε με μαχαίρι να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν ενώ είχε τραυματιστεί ελαφρά.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο δύο ασθενοφόρα, που μετέφεραν μάνα και γιο, με το δεύτερο να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Π.Μπ.