Μεσσηνία: 64χρονος συνελήφθη την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε χασισοφυτεία

Μεσσηνία: 64χρονος συνελήφθη την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε χασισοφυτεία

Ένας 64χρονος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Γαργαλιάνων, διότι εντοπίστηκε να εκτελεί καλλιεργητικές εργασίες σε χασισοφυτεία στην περιοχή Άγιος Δημήτριος, κοντά στην Κοινότητα Φλόκα.

Σε βάρος του 64χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών στήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο φυτεία κάνναβης στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 70 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,6 μέτρα περίπου, και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 64χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 21,4 γραμμαρίων, όπως και λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 640 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων κινητό τηλέφωνο και όχημα.
Π.Μπ.