Νέες διακρίσεις και μετάλλια για τον Γιάννη Ηλιάδη

Νέες διακρίσεις και μετάλλια για τον Γιάννη Ηλιάδη

Νέες διακρίσεις πέτυχε σε διαδικτυακούς αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής Ανδρών ο Φιλιατρινός Γιάννης Ηλιάδης, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών των διοργανώσεων και κατακτώντας μετάλλια. Μάλιστα, οι επιτυχίες του είναι ακόμα μεγαλύτερες αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνίστηκε τραυματισμένος.

Όπως είπε ο Γιάννης Ηλιάδης στο “Θ”: «Στις 13 και 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε online αγώνας από το Μεξικό. Συμμετείχα και στα 4 όργανα (μπάλα, κορύνες, στεφάνι και κορδέλα). Στις 13 Αυγούστου αγωνιστήκαμε στην μπάλα και στις κορύνες, ενώ την επομένη στις 14 στη κορδέλα και στο στεφάνι. Κατέκτησα την 1η θέση στις κορύνες και την μπάλα, στο στεφάνι την 3η, στην κορδέλα την 7η και την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό. Δυστυχώς, το ένα λάθος στο στεφάνι και τα δύο λάθη στην κορδέλα είχαν να κάνουν με το χώρο όπου αγωνίστηκα, καθώς οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές και δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Στις 27 Αυγούστου έλαβα μέρος σε διαδικτυακό αγώνα από τη Βραζιλία όπου αγωνίστηκα σε μπάλα, κορύνες και στεφάνι. Κατέκτησα τη 2η θέση στο στεφάνι και τη 3η θέση στη μπάλα και στις κορύνες. Από το αγώνα αυτόν είμαι αρκετά ικανοποιημένος καθώς είχα καλύτερη επίδοση από τον προηγούμενο και κατάφερα να συγκεντρώσω τέτοια βαθμολογία που με βοήθησε να περάσω συναθλητές μου που προηγουμένως δεν είχα περάσει.

Στις 28 Αυγούστου αγωνίστηκα σε διαδικτυακό αγώνα ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τη Μογγολία. Κατέκτησα την 1η θέση στις κορύνες και την 2η στην κορδέλα. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα με ικανοποίησε πάρα πολύ, καθώς είχα ως στόχο την τριάδα, διότι σε αυτή τη χώρα ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε αγώνας για τη Ρυθμική Γυμναστική Ανδρών και ήθελα να κάνω μια πολύ καλή και δυνατή εμφάνιση.

Και από τους τρεις αυτούς αγώνες όπου έλαβα μέρος είμαι σε μεγάλο βαθμό δικαιωμένος από τα αποτελέσματα, καθώς αγωνίστηκα έχοντας κάταγμα στο πόδι μου. Ο τραυματισμός αυτός, ο οποίος προήλθε δυστυχώς από ανευθυνότητα τρίτων, συνέβη 5 μέρες πριν ταξιδέψω για το Ισπανικό Πρωτάθλημα, για το οποίο προετοιμαζόμουν ενάμιση χρόνο.

Έκανα προσπάθειες να συμμετάσχω στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, έστω και τραυματισμένος σοβαρά, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Μετά ένα μήνα ξεκίνησε σταδιακά να επανέρχεται το πόδι μου, με αποτέλεσμα να μπορώ, έστω και τραυματισμένος, να αγωνιστώ στις 13 και 14 του Αυγούστου και αργότερα στις 27 και 28 Αυγούστου. Σταμάτησα μόνο για 3 μέρες την προπόνηση και την 4η επέστρεψα στο γυμναστήριο και ξεκίνησα κανονικά την προετοιμασία για τους αγώνες».

Του Ηλία Γιαννόπουλου