Σε πόλεμο η Άνω Μεσσηνία

Σε πόλεμο η Άνω Μεσσηνία

Καλύτερη εικόνα στο Βασιλίτσι – Ανεξέλεγκτη ακόμα στον Μαγκλαβά

Για τέταρτη μέρα οι φλόγες έκαιγαν τη Μεσσηνία χθες, με σημαντικότερο και πιο επικίνδυνο μέτωπο αυτό στην Άνω Μεσσηνία, όπου σπίτια παραδόθηκαν στη φωτιά.

Βασιλίτσι – Λειβαδάκια
Υπό έλεγχο μπορεί να θεωρηθεί η μεγάλη φωτιά που έκαψε πάνω από 2.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, σπίτια, αλλά και ζώα, στην περιοχή του Βασιλιτσίου και, κυρίως, στα Λειβαδάκια.

Μαγκλαβάς
Στο μέτωπο που υπάρχει εδώ και μέρες στον Μαγλαβά δεν υπάρχει εξέλιξη, αφού η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει, χωρίς όμως να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, με την καμένη έκταση να ξεπερνά τα 1.000 στρέμματα.

Άνω Μεσσηνία
Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε χθες η κατάσταση στην Άνω Μεσσηνία και ειδικότερα στο Διαβολίτσι, όταν δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Άλλοι με βαλίτσες στα χέρια, άλλοι με τα σκυλιά τους, άλλοι κλαίγοντας, εγκατέλειπαν την περιοχή, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που δε δέχονταν να εγκαταλείψουν το χωριό, θέλοντας «να παλέψουν» με τη φωτιά.

Μάχη δύσκολη που σε πολλά σημεία γύρω από το Διαβολίτσι χάθηκε, όπως στο Καρνάσι, όπου οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια.

Επίσης χθες, κατά τη διάρκεια της μέρας, εκκενώθηκαν η Άνω και η Κάτω Μέλπεια, το Παραπούγκι, ενώ ανάλογα με την πορεία του ανέμου οι επικεφαλής που συντόνιζαν έπαιρναν αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία στοιχεία που είχαμε για τη συγκεκριμένη φωτιά χθες το βράδυ, που είχε συνεχώς αναζωπυρώσεις, ήταν ότι κατευθύνεται προς την πλευρά της Αρκαδίας.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Άνθεια
Μια δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για τους κατοίκους της Άνθειας αφού η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ελληνικά ήταν κοντά στο χωριό.


Στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής που «δουλεύουν» με τη φωτιά μέχρι αυτή να σβήσει εντελώς.
Να σημειωθεί ότι δεν έχει ενεργό μέτωπο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας