Στις πυρόπληκτες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας επισκέφθηκε, νωρίς χθες το πρωί, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα της καταστροφής αλλά και να ενημερωθεί από κοντά, για τα προβλήματα που προκάλεσε η καταστρεπτική πυρκαγιά, η οποία ακόμα δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, έστω και αν βρίσκεται σε ύφεση.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές του Βασιλιτσίου, της Χρυσοκελλαριάς και του Βλαχόπουλου, ευχαρίστησε το Θεό που δεν θρηνήσαμε θύματα, τονίζοντας πως τα υλικά αγαθά θα δημιουργηθούν και πάλι, αρκεί να έχουμε πνεύμα συνοχής και αγάπη μεταξύ μας.

Οι προσευχές όλων μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ας αποτελέσουν εφόδιο προς ενίσχυση όσων δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, τους εθελοντές, τους κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν αμέσως με τα τρακτέρ και ενίσχυσαν το έργο της Πυροσβεστικής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιερείς της περιοχής για το ανύστακτο ενδιαφέρον τους.