Συνάντηση Λεβεντάκη-Πέτσα: Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από Παλαιό Λουτρό έως Γαργαλιάνους

Συνάντηση Λεβεντάκη-Πέτσα: Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από Παλαιό Λουτρό έως Γαργαλιάνους

Υπεγράφη χθες η ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από Αλικοντούζι στο δήμο Τριφυλίας, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Τριφυλίας. Σε ενημερωτική επιστολή του κ. Λεβεντάκη αναφέρεται: «Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησα σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί, στην Αθήνα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα. Κατά τη συνάντηση αυτή, υπεγράφη μεταξύ του Υπουργού, εμού και του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Άγρας”, κ. Χαράλαμπου Αυρηλιώνη, η ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για χρηματοδότηση, του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού του δικτύου ύδρευσης, έκτασης πενήντα (50) χιλιομέτρων, από το Παλαιό Λουτρό (Αλικοντούζι) μέχρι και την πόλη των Γαργαλιάνων. Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού οκτώ εκατομμυρίων επτακοσίων δέκα πέντε χιλιάδων είκοσι οκτώ ευρώ (8.715.028,00) ευρώ και με την υλοποίησή του, πρόκειται να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα, ως προς την επάρκεια ύδατος που αντιμετωπίζει η Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αποκατάσταση κτηρίου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

Επίσης, κατά τη συνάντηση αυτή με τον κ. Υπουργό, αποφασίστηκε να ενταχθεί, ΑΜΕΣΑ σε χρηματοδότηση, έργο που θα αφορά στην πλήρη συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου του ΕΠΑΛ – Κυπαρισσίας. Να σημειωθεί, πως το εν λόγω κτήριο φέρει, από το έτος 2015, πρωτόκολλο επικινδυνότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Επομένως, κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση επέμβαση, έτσι ώστε να απαλειφθούν οι αιτίες που δημιούργησαν τις ζημιές στο κτήριο ώστε  αυτό να πληρεί πλέον όλους τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να το διέπουν.

Τέτοια έργα, που για “κάποιους”, μέχρι χθες, φάνταζαν μακρινό όνειρο, για εμάς αποτελούσαν από την αρχή προτεραιότητα και εν τέλει, γίνονται πραγματικότητα. Γιατί τόσο τα πιο απλά, όσο και τα πιο σύνθετα, τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα και τον ίδιο ζήλο προκειμένου να επιτύχουμε την πραγμάτωσή τους. Παρούσα στην άνω συνάντηση, με τον Υπουργό, ήταν και η ειδική συνεργάτιδα στο Δήμο Τριφυλίας, κα Βασιλική Πλέτσα (τοπογράφος μηχανικός)».

Του Ηλία Γιαννόπουλου