Δ.Σ. Τριφυλίας: Απορρίφθηκε εισαγωγή θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης

Δ.Σ. Τριφυλίας: Απορρίφθηκε εισαγωγή  θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης

Πολιτικό «ράπισμα» δέχθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας η διοίκηση Λεβεντάκη, αν και ο ίδιος ήταν απών, καθώς η πλειοψηφία του Σώματος απέρριψε την εισαγωγή προς συζήτηση τριών θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης.

Τα τρία θέματα που προτάθηκαν να εισαχθούν ως εκτός ημερήσιας διάταξης αφορούσαν: Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος. Έγκριση της με αριθμό 4/2021 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για γ’ κατανομή χρηματοδότησης, ποσού 51.660 ευρώ, για τις λειτουργικές ανάγκες των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου έτους 2021. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή προστίμων ΚΤΕΟ.

Μόνον επτά (πέντε έμμισθοι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Σώματος και ο Γ. Ασημακόπουλος) τάχθηκαν υπέρ της εισαγωγής προς συζήτηση των τριών εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, ενώ δώδεκα κατά.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσαφαράς, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός ότι σε όλα τα συμβούλια μπαίνουν εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα για τροποποίηση προϋπολογισμού και ζήτησε να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία, διότι, όπως είπε, «δεν μπορεί να στέλνετε 200.000 ευρώ περίπου τροποποίηση στις 3.00 το μεσημέρι και στις 7.30 μ.μ. να πρέπει να αποφασίσουμε». Και πρόσθεσε: «Ζητάτε τα λεφτά για τον covid-19 να τα πάτε σε άλλους κωδικούς, χωρίς να έχουν γίνει πουθενά παρεμβάσεις για τον covid-19. Καταψηφίζουμε τη διαδικασία, έτσι όπως γίνεται, όχι τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης».

Έντονη λογομαχία είχαν ο Δημήτρης Δριμής με τον πρόεδρο του Σώματος, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, τον οποίο χαρακτήρισε ο πρώτος ως «Λουδοβίκο» με το δεύτερο να επιστρέφει το χαρακτηρισμό.

Ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος είπε ότι δεν έχει ξανασυμβεί το Δ.Σ. να απορρίπτει συλλήβδην τα θέματα.

Ο Στάθης Ανδρινόπουλος τόνισε πως δε συμφωνούν στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα γιατί πήγαν αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας και εάν υπάρχει κάποιο θέμα που είναι τόσο επείγον, η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να το εξηγήσει.

«Δεν έχω στα χέρια μου τα τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, δεν έχω ενημερωθεί. Χωρίς να είμαστε ενημερωμένοι δεν γίνεται να ψηφίσουμε. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να έρχονται νωρίτερα, να ενημερωθούμε», σημείωσε ο Ευάγγελος Κοροβίλας. Ακολούθησε νέος γύρος λογομαχίας του κ. Δριμή και το κ. Αυρηλιώνη, με τον κ. Δριμή να του λέει ότι έχει ευτελίσει το θεσμό και το ρόλο του προέδρου και το δεύτερο να απαντά ότι εκείνος έχει ευτελίσει το ρόλο του ως δημοτικός σύμβουλος και ότι δεν υπάρχει πουθενά τα δύο τελευταία χρόνια…

Ο Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε ότι αυτό που λέει το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις, είναι ότι δεν υπάρχει οργάνωση των θεμάτων για να εισέρχονται σε κανονική διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο.