Δ.Σ. Τριφυλίας: Συνεδρίαση για την πλατεία Φιλιατρών ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι

Δ.Σ. Τριφυλίας: Συνεδρίαση για την πλατεία Φιλιατρών ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι

Τη διεξαγωγή συνεδρίασης για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Ευάγγελος (Αγγελής) Κοροβίλας, και με την πρόταση συμφώνησαν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Κοροβίλας, προ ημερήσιας διάταξης, στο ξεκίνημα της 30ής τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το απόγευμα της Δευτέρας έθεσε θέμα και πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίασης με μοναδικό θέμα την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών, αναφέροντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, καθώς και αντιδράσεις από την κοινωνία, αφού κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει και πώς στην πλατεία, ενώ έχουν διατυπωθεί και κάθετες διαφωνίες ως προς το έργο, ώστε να ενημερωθούν και να ακουστούν οι απόψεις και οι προτάσεις όλων των εμπλεκομένων.

Με την πρόταση του κ. Κοροβίλα συμφώνησε και ο πρώην δήμαρχος κι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτης Κατσίβελας, λέγοντας πως μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να εισάγει θέμα προς συζήτηση, ζητώντας από τον πρόεδρο του Σώματος, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, να εισαχθεί ως θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Αυρηλιώνης ρώτησε τον κ. Κατσίβελα αν του άρεσε αυτό που έγινε στους Γαργαλιάνους (σ.σ. εννοώντας την ενημερωτική συγκέντρωση από την οποία έφυγε κακήν κακώς ο κ. Λεβεντάκης με αποδοκιμασίες του κόσμου), με τον κ. Κοροβίλα να παρεμβαίνει και να του απαντά ότι δε θα είχαν πρόβλημα να ακουστούν όλες οι γνώμες και πως το θέμα είναι να ενημερωθεί ο κόσμος, τονίζοντας ότι το σωστό και το λογικό είναι αυτή η συνεδρίαση του Σώματος να γίνει στα Φιλιατρά.

Συμφωνώντας με την πρόταση για τη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Αλευράς ζήτησε να παρίσταται και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσαφαράς, συμφώνησε κι αυτός και ζήτησε στη συνεδρίαση να παρευρίσκονται μηχανικοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι για να διαφωτίσουν τους πολίτες των Φιλιατρών και της Τριφυλίας γενικότερα, έτσι ώστε να ξέρουν ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν. Ζήτησε, επίσης, να παρευρίσκονται φορείς της πόλης αλλά και πρώην δήμαρχοι των Φιλιατρών. Τέλος, έθεσε το ερώτημα από ποιον έγινε η μελέτη, καθώς μέχρι σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο.

Με την πρόταση για συνεδρίαση με θέμα την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών συμφώνησε και ο αντιδήμαρχος, Σωτήρης Μπακούρος, ο οποίος είπε ότι είναι εύλογο το αίτημα και πως για να αποδώσει αυτό το θέμα θα πρέπει να γίνει σε δια ζώσης συνεδρίαση και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης, ανέφερε ότι μπορεί να ακουστούν κάποιες προτάσεις ή ενδεχομένως μπορεί να υπάρχουν και κάποιες αδυναμίες στη μελέτη.

Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα για το χώρο που θα μπορούσε να γίνει αυτή η συνεδρίαση, με τον κ. Αυρηλιώνη να ρωτά αν θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ή μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον κ. Κατσίβελα να του απαντά πως δε μιλάει κανείς για τηλεδιάσκεψη, αλλά για ανοιχτή συνεδρίαση, υπό όρους και συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου