Διανομή υλικής βοήθειας στους πυρόπληκτους από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διανομή υλικής βοήθειας στους πυρόπληκτους από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκε η β’ φάση διανομής υλικής βοήθειας στους πυρόπληκτους κατοίκους των χωριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Διαβολιτσίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

«Μετά την άμεση ανταπόκριση των φιλάνθρωπων αισθημάτων των ευσεβών χριστιανών της μητροπολιτικής περιφέρειας», όπως αναφέρεται σχετικά, «αλλά και τη συμπαράσταση και αποστολή βοήθειας τόσο από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου της Εκκλησίας της Κύπρου όσο και από τη γείτονα Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης, και αφού συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα είδη προς ανακούφιση των πληγέντων, διανεμήθηκαν χθες και προχθές τρόφιμα, είδη ρουχισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, σετ πετσετών, σεντόνια και καινούργια κρεβάτια».

Κατά τη διανομή τους, μάλιστα, παρευρέθησαν οι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, οι οποίοι συνομίλησαν με τους πληγέντες και τους εξέφρασαν λόγους παρηγορητικούς και επιστηρικτικούς.

Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε ακόμη τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας τόσο προς το μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο όσο και προς τον πανιερώτατο μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, αλλά και προς τον κλήρο και το λαό εκάστης Μητροπόλεως για την αρωγή και συναντίληψή τους.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ανέφερε πως θα ήταν αδύνατον να μη συμπαρασταθεί στις ανάγκες της γειτονικής του Μητρόπολης, που τυγχάνει και γενέτειρά του, αλλά και ο τόπος που ως ιεροκήρυκας και κατηχητής διακόνησε από τα νεανικά του χρόνια, ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η προσφορά αυτή αποτελεί σταγόνα αγάπης στον ωκεανό της ανάγκης».