Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Αποσύρεται ο Π. Ξηρογιάννης – Επανέρχεται ο Κ. Μαργέλης

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Αποσύρεται ο Π. Ξηρογιάννης – Επανέρχεται ο Κ. Μαργέλης

Για εκλογές ετοιμάζεται το Νοέμβριο ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, όπως και για αλλαγή φρουράς στη θέση του προέδρου, αφού, όπως έγινε γνωστό χθες, ο νυν πρόεδρος Περικλής Ξηρογιάννης δε θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ επανέρχεται ως υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος Κώστας Μαργέλης.

Αν και είναι αρκετά νωρίς ακόμα, δύο βασικοί υποψήφιοι ξεκαθαρίζουν από τώρα τη θέση τους, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει κι άλλος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Π. Ξηρογιάννης
Το Νοέμβριο του 2017, στις τότε εκλογές του συλλόγου, ο απερχόμενος πρόεδρος του Δικηγορικού, Κώστας Μαργέλης, δεν έθεσε υποψηφιότητα και τη θέση διεκδίκησαν ο Περικλής Ξηρογιάννης, ο Αντώνης Κατσάς και ο Κωνσταντίνος Μπελογιάννης.

Την προεδρία κέρδισε με 211 ψήφους ο κ. Ξηρογιάννης, που είναι μέχρι και σήμερα πρόεδρος.

Χθες, με ανακοίνωσή του, ο Κώστας Μαργέλης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση, ενώ έμμεσα ανακοίνωσε και τη μη εκ νέου υποψηφιότητα του νυν προέδρου κ. Ξηρογιάννη.

Σε επικοινωνία, μάλιστα, που είχαμε με τον κ. Ξηρογιάννη, μας επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να μην είναι και πάλι υποψήφιος, σημειώνοντας πως κατά την εκτίμησή του 4 χρόνια είναι αρκετά για να προσφέρει κάποιος όσα θέλει. Ωστόσο, στην απόφασή του αυτή κύριο λόγο έπαιξε το γεγονός ότι οι προσωπικές και οι φορτωμένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να έχει την άνεση χρόνου που θα ήθελε για να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο σύλλογο.

Κ. Μαργέλης
Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες ο κ. Κώστας Μαργέλης αναφέρει ότι υπηρέτησε τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κατά τις θητείες 2008, 2011 και 2014 και τώρα είναι στη θέση να ανακοινώσει εκ νέου την υποψηφιότητά του.

«Με το θάρρος του ανθρώπου που τήρησε και τηρεί τις υποσχέσεις του. Με τη συνείδηση και τη γνώση του λειτουργού της μαχόμενης δικηγορίας. Με την υπευθυνότητα του ανθρώπου που στις προηγούμενες τρεις θητείες μου πορεύθηκα με αποκλειστικό γνώμονα το συλλογικό συμφέρον μας και με μοναδική έγνοια μου να μην προδώσω την εμπιστοσύνη ούτε ενός συναδέλφου μας.

Με την παρουσία μου στη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και με άριστη, καθοριστική και εποικοδομητική πάντα συνεργασία με όλα ανεξαιρέτως τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήμουν πάντοτε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, όποτε με χρειάστηκε, προστάτευσα τους συναδέλφους, όποτε μου ζητήθηκε, από ανάρμοστες συμπεριφορές και ποτέ δεν εκμεταλλεύθηκα, ούτε προς στιγμήν, τη θέση του προέδρου προς ίδιον όφελος.

Σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, έχοντας παράλληλα και την ενημέρωση από τον νυν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλή Ξηρογιάννη, ότι ο ίδιος δε θα υποβάλει ξανά υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές για την εκλογή προέδρου του συλλόγου μας», αναφέρει.

Διαβεβαιώνει δε ότι θα ασχοληθεί και θα αγωνισθεί με πίστη και αφοσίωση για την επίλυση των θεμάτων των δικηγόρων και υπογραμμίζει: «Στόχος μου θα είναι η συνεχής βελτίωση του επιπέδου άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, τόσο εντός των αιθουσών των δικαστηρίων όσο και στον ευρύτερο τομέα των υπηρεσιών.

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας προς το πρόσωπό μου θα είναι για εμένα τιμή και κινητήριος δύναμη για να εξακολουθήσω να εργάζομαι σκληρά, σεβόμενος τους δεσμούς που μας συνδέουν.

Οι επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αποτελούν μια νέα πρόκληση: Όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένα καλύτερο “σήμερα”, αλλά και το ασφαλές “αύριο” του λειτουργήματός μας, με τους δικηγόρους δυνατούς και την κοινωνία στο πλευρό μας».

Της Βίκυς Βετουλάκη