Έναρξη με αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά

Έναρξη με αγιασμό  για τη νέα σχολική χρονιά

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει τη  Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί αγιασμός. Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου την προσεχή Δευτέρα όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πέραν των εργασιών συντήρησης, ήδη οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν μεριμνήσει να προμηθευτούν μάσκες, αντισηπτικά και είδη καθαριότητας, ενώ φέτος στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων (76 σχολικά συγκροτήματα) υπηρετούν -για πρώτη φορά- 157 άτομα με συμβάσεις ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Δήλωση δημάρχου Καλαμάτας

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Το νέο σχολικό έτος 2021-2022 ξεκινά γεμάτο όνειρα και ελπίδες, έτσι όπως πρέπει να είναι, αλλά και δυσκολίες, λόγω της πανδημίας. Εύχομαι στους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, υπομονή, θέληση και δύναμη, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αποστολή τους.

Θέλω να διαβεβαιώσω τη Σχολική Κοινότητα ότι, ως Δήμος Καλαμάτας, θα είμαστε διαρκώς δίπλα σας, αρωγός και συμπαραστάτης σας. Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, εξασφαλίζοντας και διαθέτοντας σημαντικούς ιδίους πόρους, όχι μόνο για τη συντήρηση, αλλά και για τη συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών που εντάσσονται στην αρμοδιότητά μας. Είναι για εμάς προτεραιότητα, το σχολικό περιβάλλον να είναι ασφαλές, υγιές και φιλικό προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.

Και η φετινή χρονιά, δυστυχώς, ξεκινά με παρούσα την πανδημία, που εξακολουθεί να ταλανίζει τη ζωή μας, ανατρέποντας σχεδιασμούς και -σε μεγάλο βαθμό- την καθημερινότητά μας.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και να εφαρμόζουμε τα μέτρα που προτείνουν. Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Εύχομαι από καρδιάς, καλή σχολική χρονιά!»