Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: «Άριστη η επιλογή Βασ. Κικίλια»

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: «Άριστη η επιλογή Βασ. Κικίλια»

«Ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτεί συνεννόηση», τονίζεται σε ανακοίνωση

Την ικανοποίησή της για την ανάληψη του υπουργείου Τουρισμού από τον πρώην υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

Όπως σημειώνει, ο κ. Κικίλιας έχει άριστη γνώση της υγειονομικής θωράκισης της χώρας και μπορεί αυτό να το αναδείξει στις ξένες αγορές.

Άριστη επιλογή
Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας ξεκινά με την αναφορά ότι η τοποθέτηση του κ. Βασίλη Κικίλια στη θέση του υπουργού Τουρισμού αποτελεί άριστη επιλογή. Και συνεχίζει: «Ο τουρισμός αποδείχτηκε ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία ότι αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας τόσο σε εισοδηματικό επίπεδο όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων, δύο βασικούς  παράγοντες που εξυπηρετούν το στόχο της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Ο νέος υπουργός Τουρισμού καλείται στην περίοδο που ακολουθεί να διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας με τις ξένες αγορές για να παγιώσει την ελκυστικότητα της χώρας στη μετά covid εποχή, αναδεικνύοντας, πέρα από τις απαράμιλλες ομορφιές της Ελλάδας, την ασφάλεια από την υγειονομική θωράκισή της, πράγμα για το οποίο ο κ. Κικίλιας έχει απόλυτη γνώση από τη μέχρι σήμερα θητεία του στο υπουργείο Υγείας».

«Ο δρόμος είναι μακρύς»
Κλείνοντας την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, ο πρόεδρός της Δημήτρης Καραλής αναφέρει: «Τον συγχαίρουμε, του ευχόμαστε καλή θητεία και παραμένουμε στο πλευρό του ώστε, με συλλογική προσπάθεια, να επαναφέρουμε το συντομότερο δυνατόν τη χώρα στα προ πανδημίας επίπεδα αφίξεων και τουριστικών εισπράξεων. Ο δρόμος είναι μακρύς, απαιτεί συνεννόηση και, κυρίως, επιβάλλει την εκπόνηση μιας στρατηγικής σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα στη βάση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές των ταξιδιωτικών τάσεων, αλλά και την ανάγκη στήριξης που ο ξενοδοχειακός κλάδος χρειάζεται προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο του».