Γκολ (3-1) ανθρωπιάς με χρυσή λάμψη Euro 2004

Γκολ (3-1) ανθρωπιάς με χρυσή λάμψη Euro 2004

Με μεγάλη ανταπόκριση των φιλάθλων και πολύ αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό κέφι που έφερε αισιόδοξη διάθεση σε μια δύσκολη από κάθε άποψη εποχή διεξήχθη χθες το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών η φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στην Εράνη και την ομάδα φίλων του Νίκου Λυμπερόπουλου που απαρτιζόταν ως επί το πλείστον από βετεράνους άσους της εθνικής μας ομάδας, αρκετοί από τους οποίους μέλη της χρυσής ομάδας του Euro 2004.

Ο αγώνας ήταν για καλό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του κέντρου υγείας Φιλιατρών και για τον εξοπλισμό των γηπέδων της περιοχής με αυτόματους απινιδωτές, η χρησιμότητα των οποίων επανήλθε στο προσκήνιο με την απώλεια του 34χρονου Καλαματιανού βοηθού προπονητή της ΑΕ Μάνης, Κώστα Αργυρόπουλου.

Το παιχνίδι επεφύλασσε γκολ και θέαμα, με την Εράνη να επικρατεί με 3-1, παρ΄ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος έβαλε με το «καλημέρα» την γαλανόλευκη μπροστά στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Στο 20’ ο Σπυρόπουλος με πλασέ (έπειτα από σέντρα του Μπάρκα) ισοφάρισε σε 1-1. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην εθνική μας, καθώς εκτέλεσε πέναλτι άουτ στην εκπνοή του, 40λεπτου σε διάρκεια, ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα στην επανάληψη, με τον Ντέιβιντ να πετυχαίνει στο 60’ το 2-1 με σουτ από το ύψος της περιοχής και τον Λυμπέρη Διονυσόπουλο να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 75’ με πλασέ.

Με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας αγωνίστηκαν οι Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Σωτ. Λυμπερόπουλος (τερματοφύλακες), Κατσούλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Φωτάκης, Μπασινάς, Καψής, Κυργιάκος, Κωστούλας, Παπαδόπουλος, Λάκης, ο Φιλιατρινός Νίκος Λυμπερόπουλος και ο έφηβος γιός του Κώστας Λυμπερόπουλος.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Φώτης Κουμπαρούλης (Παναγιώτης, Μπάμπης Γιούλης), Διονύσης Γεωργιόπουλος, Φώτης Νικολακόπουλος, Γιώργος Σταθόπουλος, Λυκούργος Ανδρώνης, Ανδρέας Χρονόπουλος, Δημήτρης Χάρμπας, Γιώργος Πέππας, Σπυρόπουλος, Δημήτρης Μπαρκάς, Χρήστος Μιλς (Ιάσονας Περαματζής, Νίκος Κόλλιας, Λυμπερης Διονυσόπουλος, Άγγελος Γεωργιόπουλος, Γριβοκωστόπουλος, Φλαριώτης, Ντέιβιντ).