«Γραμμή παραγωγής χασίς» είχαν στήσει στο Σουληνάρι

«Γραμμή παραγωγής χασίς» είχαν στήσει στο Σουληνάρι

Η πρώτη σοδειά είχε συγκομισθεί και είχε μπει στο αυτοσχέδιο ξηραντήριο, ενώ η δεύτερη ήταν έτοιμη και ώριμη για συγκομιδή και παραγωγή χασίς. Όμως, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας χάλασε τα σχέδια των καλλιεργητών, καθώς ανακάλυψε τη φυτεία και την κατέστρεψε. Μάλιστα, οι αστυνομικοί συνέλεξαν από τη χασισοφυτεία πολλά στοιχεία, προκειμένου να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 245 δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από 6 κιλά χασίς.

245 χασισόδεντρα
Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν στην αγροτοδασική περιοχή «Κρυόβρυση» ή «Κριθαράκια» στο Σουληνάρι του Δήμου Πύλου-Νέστορος φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, εμβαδού περίπου 100 τ.μ.,  καλλιεργούνταν 119 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,8 μέτρα περίπου, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, είχε διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την ξήρανση των συγκομισθεισών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (αυτοσχέδιο ξηραντήριο), όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης (φύλλα, κλώνοι, φούντα), συνολικού βάρους 6.050 γραμμαρίων, καθώς και 126 ημίξηρα και ξερά φυτά κάνναβης.

Η κατάσταση των φυτών έδειχνε στους αστυνομικούς ότι το σημείο είχε καλλιεργηθεί τουλάχιστον δύο φορές, με την πρώτη σοδειά να βρίσκεται στο ξηραντήριο και τη δεύτερη καλλιέργεια ώριμη για να συγκομισθεί.

Συλλογή στοιχείων
Επίσης, στο χώρο της φυτείας βρήκαν συσκευασίες τροφίμων, ρούχα, καθώς και διάφορα αντικείμενα απαραίτητα για τη διαμονή των καλλιεργητών, ενώ κατασχέθηκε και αρδευτικός εξοπλισμός.

Για το πότισμα των δενδρυλλίων οι καλλιεργητές είχαν συνδέσει πλαστικό υδροσωλήνα σε βενζινοκίνητη μηχανή αντλήσεως και αναπτύσσοντας άλλο πλαστικό σωλήνα εξασφάλιζαν νερό από δεξαμενή άρδευσης που βρισκόταν περίπου σε απόσταση 60 μέτρων.

Ταυτόχρονα οι καλλιεργητές είχαν φτιάξει και μια πρόχειρη δεξαμενή μέσα στη φυτεία για τη συγκέντρωση νερού, η οποία είχε χωρητικότητα περίπου 1 κυβικού και οι αστυνομικοί τη βρήκαν γεμάτη.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

Της Βίκυς Βετουλάκη