Καλαμάτα: Γυαλιά -καρφιά… άφησαν πίσω τους οι καταληψίες

Καλαμάτα: Γυαλιά -καρφιά… άφησαν  πίσω τους οι καταληψίες

1ο ΓΕΛ: Παραβίασαν μέχρι και το χρηματοκιβώτιο

Ανοιχτό βρήκαν χθες το πρωί το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της οδού Κρήτης οι εκπαιδευτικοί, με κανέναν να μην είναι εντός.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκαρδιωτική, αλλά ευτυχώς δεν είχαν σημειωθεί κλοπές, κάτι που είχε συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Λίγη ώρα αφότου ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης των αντικειμένων που είχαν αποκλείσει την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος, συναντήσαμε τη διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ, Ελένη Θεοδωρακάκου, η οποία βρέθηκε εκ νέου αντιμέτωπη με καταστροφές στο σχολείο της. Όπως μας ανέφερε, τα περισσότερα τζάμια και οι πόρτες των αιθουσών του ισογείου έχουν σπάσει, αφού όσοι έκαναν την κατάληψη ήθελαν σπάζοντάς τα να πάρουν θρανία και καρέκλες για να δημιουργήσουν οδοφράγματα, με την ίδια να δηλώνει με σιγουριά ότι οι ζημιές στο χώρο έγιναν κατά τις βραδινές ώρες.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι από τη μανία των καταληψιών γλίτωσαν οι αίθουσες που είχαν κάγκελα, τα οποία και τοποθετήθηκαν αφού οι φθορές είναι, δυστυχώς, συχνό φαινόμενο, ειδικά όταν στο συγκρότημα γίνονται καταλήψεις.

Όσο για το αν ήταν μαθητές ή όχι, η κα Θεοδωρακάκου τόνισε ότι δεν μπόρεσε να διακρίνει τα πρόσωπα όσων ήταν εντός, αφού στα κάγκελα είχε τοποθετηθεί μουσαμάς. Όταν, δε, πλησίαζε στα κάγκελα, αυτοί που βρίσκονταν μέσα φορούσαν κουκούλες.

Τα επεισόδια
Σχετικά με επεισόδια που έγιναν κατά τις βραδινές ώρες και γείτονες κατήγγειλαν, η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ παρατήρησε ότι τη νύχτα στο σχολείο πηγαίνουν εξωσχολικοί, που καταφέρνουν να μπουν στο συγκρότημα από την περίφραξη, για να προσθέσει ότι σε κάποιο σημείο δεν υπάρχει καθόλου και ευελπιστεί ότι ο Δήμος θα τοποθετήσει.

Όσο για την περίπτωση να εντοπίζονταν αυτά τα άτομα από τις κάμερες που υπήρχαν στο σχολείο, είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι οι εισβολείς τις κατέστρεψαν.

Εργασίες στο σχολικό συγκρότημα
Στην ερώτηση για τις εργασίες που είχαν εδώ και καιρό ξεκινήσει στο σχολικό συγκρότημα, η κα Θεοδωρακάκου απάντησε ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση από εκείνες που πραγματοποιεί ο Δήμος και, μάλιστα, θέλησε να ευχαριστήσει τη Δημοτική Αρχή, αφού είναι η μόνη μέχρι σήμερα που έχει ασχοληθεί τόσο σοβαρά με το εν λόγω συγκρότημα.

Όπως είπε, δημιουργήθηκαν δύο νέες αίθουσες, ενώ γίνονται εργασίες μόνωσης των κτηρίων, καθώς και ελαιοχρωματισμοί. Απομένει δε η βελτίωση των γηπέδων, κάτι που την έχουν διαβεβαιώσει ότι θα γίνει.

Παραβίασαν μέχρι και το χρηματοκιβώτιο από το 1ο ΓΕΛ που άνοιξε σήμερα Σήμερα το πρωί έληξε και η κατάληψη στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας με το διευθυντή του σχολείου να αντικρίζει ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Όπως είπε σοκαρισμένος, οι εισβολείς παραβίασαν μέχρι και χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο γραφείο του.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στα σχολεία
Σήμερα το πρωί σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές επισκέφθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος που δήλωσε απογοητευμένος με αυτή την εικόνα.
Π.Μπ.