Μαντάς για ΒΙΠΕ Καλαμάτας: «Επιχειρηματίες-υπουργείο-ΕΤΒΑ για πρώτη φορά ύστερα από καιρό στο ίδιο τραπέζι»

Μαντάς για ΒΙΠΕ Καλαμάτας: «Επιχειρηματίες-υπουργείο-ΕΤΒΑ για πρώτη φορά ύστερα από καιρό στο ίδιο τραπέζι»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Καλαμάτας, καθώς και οι λύσεις που πρέπει να δρομολογηθούν ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, με τη γενική γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Θέμιδα Ευτυχίδου.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα ελλιπούς ασφάλειας και περίφραξης του χώρου, στις κλοπές και τις φθορές που πραγματοποιούνται, στις ελλείψεις στον ηλεκτροφωτισμό, στην αποστράγγιση των όμβριων υδάτων, καθώς και στην καθαριότητα και τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα μετέφερε στη γενική γραμματέα την ανάγκη να υπάρχει ένας μόνιμος και σταθερός δίαυλος επικοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα όπως ανακύπτουν.

Από την πλευρά της, η κα Ευτυχίδου ευχαρίστησε το βουλευτή και τον ενημέρωσε ότι δρομολογήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργείου, των επιχειρηματιών και της ΕΤΒΑ, που φέρει την ευθύνη λειτουργίας της ΒΙΠΕ Καλαμάτας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εν λόγω συνάντηση, υπήρξε δέσμευση από όλες τις πλευρές να βρεθούν από κοινού λύσεις, καθώς και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, τόσο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτουν οι επιχειρηματίες όσο και για τη διευθέτηση των εξωδίκων που έχει αποστείλει η ΕΤΒΑ, αλλά και για την επικαιροποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της ΒΙΠΕ, που πρέπει σύντομα να δρομολογηθεί.