Με ποδηλατοβόλτα ολοκληρώθηκαν οι φετινές δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Με ποδηλατοβόλτα ολοκληρώθηκαν οι φετινές δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Με ποδηλατοβόλτα που ως αφετηρία είχε την κεντρική πλατεία Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν προχθές το απόγευμα οι δράσεις του Δήμου Καλαμάτας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου). Κεντρικό σύνθημα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ήταν «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Ο Δήμος Καλαμάτας έλαβε μέρος για μία ακόμη χρονιά στην ετήσια εκστρατεία που στόχο έχει την ενθάρρυνση και την προώθηση αειφόρων μέτρων μετακίνησης μέσα από εναλλακτικές λύσεις ως προς τη χρήση του αυτοκινήτου. Στη ποδηλατοβόλτα, μάλιστα, που ακολούθησε τη διαδρομή του δυτικού ποδηλατοδρόμου, συμμετείχε και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Την προηγούμενη μέρα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας για παιδιά των ΚΔΑΠ.

Να σημειωθεί ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και, κατ’ επέκταση, για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Στη διοργάνωση έχουν εγγραφεί και ξεκινήσει το πρόγραμμά τους για να ευαισθητοποιήσουν  τους δημότες, την κοινωνία των πολιτών και την ιδιωτική πρωτοβουλία, να επιλέξουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, 91 ελληνικές πόλεις.