Μέσα στο 2021 ξεκινά η έρευνα για τα αρχαία της Υπαπαντής

Μέσα στο 2021 ξεκινά  η έρευνα για τα αρχαία της Υπαπαντής

“Ό,τι λέμε το τηρούμε” ήταν η απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο, απαντώντας σε ερώτηση για τα έργα ανάδειξης των αρχαίων της Υπαπαντής. Μάλιστα, τόνισε ότι η παρέμβαση θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, ενώ παρατήρησε ότι στη σύμβαση Δήμου Καλαμάτας και υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε – και έγινε δεκτό- να συμμετέχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου, γεγονός που του δίνει αυτόματα τη θέση του προέδρου.

Υπενθυμίζουμε ότι με έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού προς το Δήμο Καλαμάτας εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για το έργο «Σωστική ανασκαφή στο πλαίσιο του έργου: Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής του Δήμου Καλαμάτας».

Στη σχετική ενημέρωση ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα και με μόνο γνώμονα τα συμφέρον του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό εμείς βρήκαμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες ή και εμπόδια υπήρξαν, βρήκαμε τα χρήματα και κάναμε τις ανάλογες τροποποιήσεις ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το ανασκαφικό έργο μέσω προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας με το υπουργείο Πολιτισμού.

Υπήρξε η απαραίτητη ανάλυση από τα στελέχη μας, υπήρξαν ορισμένες παρατηρήσεις, είμαστε όμως σε καλό δρόμο. Θα υπάρξει επικοινωνία με την υπουργό, ώστε να συμφωνήσουμε και σε πολιτικό επίπεδο και απομένουν τα διαδικαστικά, προκειμένου στο αμέσως επόμενο διάστημα η προγραμματική να έρθει στα συλλογικά όργανα, να τρέξει η διαδικασία για την υπογραφή και την ενεργοποίησή της.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με υπευθυνότητα, σταθερότητα και σοβαρότητα». 
Α.Π.