Μεσσήνη: Συνεργασία δημάρχου με τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου σε θέματα υγείας

Μεσσήνη: Συνεργασία δημάρχου με τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου σε θέματα υγείας

Με νέα δεδομένα ξεκινάει τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά και από την πλευρά του Δήμου Μεσσήνης έχει γίνει ο κατάλληλος συντονισμός για να μην υπάρξουν εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά την καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλά και την πρόσληψη του βοηθητικού προσωπικού.

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν εργασίες καθαρισμού στο εσωτερικό των σχολικών κτηρίων, για να είναι υγειονομικά ασφαλή να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης καθαρίστηκαν εξωτερικοί χώροι, προαύλια και κλαδεύτηκαν δέντρα, όπου ήταν απαιτητό.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, η τοποθέτηση καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου και αναλαμβάνουν καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα. Οι δε διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσω των σχολικών επιτροπών έχουν μεριμνήσει για την κάλυψη των αναγκών σε αντισηπτικά και ό,τι άλλο απαιτούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το μεγάλο ζητούμενο της φετινής χρονιάς, ωστόσο, είναι η απρόσκοπτη δια ζώσης εκπαίδευση και πώς αυτή θα επιτευχθεί. Αυτό ήταν και το αντικείμενο συζήτησης χθες του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου με τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου σε θέματα υγείας Γιώργο Πετράκο. Με δεδομένη την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, και τη μεγάλη μεταδοτικότητά της στα παιδιά, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να ακολουθείται πλήρως το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων, το οποίο προβλέπει συστηματικό έλεγχο (self test) όλων των ανεμβολίαστων παιδιών και εκπαιδευτικών δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί στην τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας και αποφυγή συνωστισμού.

«Το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα μάς βρίσκει σε ένα παρατεταμένο μίνι lockdown, αλλά ευελπιστούμε ότι γρήγορα θα εξέλθουμε από αυτό τον περιορισμό. Είναι κατανοητή η αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων λόγω της αναμενόμενης αύξησης της κινητικότητας με τη λειτουργία των σχολείων, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα τηρηθεί από όλους απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά», υπογράμμισε ο δήμαρχος.