Νέα μέτρα διεξαγωγής του 5ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Νέα μέτρα διεξαγωγής  του 5ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Για τα νέα μέτρα διεξαγωγής του 5ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου ενημερώνει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Όπως σημειώνεται σχετικά: «Μετά τα τελευταία μέτρα αναφορικά με τη διενέργεια εκδηλώσεων σε κλειστές αίθουσες μελετήσαμε με προσοχή την τελευταία ΚΥΑ και το ΦΕΚ 200921.pdf και πληροφορηθήκαμε ότι εκτός από τα μέτρα προστασίας (θερμομέτρηση, μάσκες, αποστάσεις στους θεατές και απολυμάνσεις των χώρων), έχει επιβληθεί υποχρεωτικά και το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην είσοδο των θεατών. Επίσης, η διοργανώτρια εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει αν θα δέχεται θεατές μόνο εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με κάλυψη αίθουσας στο 85%, ενώ αν δεχτεί και θεατές με rapid test, η κάλυψη της αίθουσας μικραίνει και είναι 50%.

Επειδή πιστεύουμε πως το να αποκλείσουμε θεατές είναι παράλογο και αντιδημοκρατικό και αφού η απόφαση είναι δική μας, ως διοργανωτές αποφασίσαμε να δεχόμαστε θεατές και με rapid test εντός 48 ωρών, κι ας έχουμε κάλυψη μόνο το 50% των αιθουσών.

Όλα τα άλλα μέτρα θα τηρηθούν κανονικά, ακόμα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, παρόλο που το θεωρούμε άδικο, παράλογο και μεγάλο εμπόδιο στις πολιτιστικές δράσεις. Εμείς το δρομολογήσαμε και σύντομα θα ενημερώσουμε τους θεατές με λεπτομερείς πληροφορίες για να τους διευκολύνουμε. Μακάρι να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φίλοι να απολαύσουν τις εξαιρετικές δράσεις του Φεστιβάλ, χωρίς άλλα εμπόδια».